- hirdetés -

A Magyar Vöröskereszt, a hazai legnagyobb humanitárius szervezet középiskolásokat és egyetemistákat is vár a következő hetek véradásain.

A veszélyhelyzeti korlátozások fokozatos enyhítésével és a szolgáltatások újraindításával párhuzamosan a Magyar Vöröskereszt is folytatja a kiszállásos véradások szervezését azokra a helyszínekre, ahol erre a járvány előtt is rendszeresen lehetőség nyílt.

(Fotó: Horváth Bence)

Ezzel összhangban, a humanitárius szervezet szeretné elérni azt is, hogy az előttünk álló hetekben minél többen szánjanak rá egy órát, hogy életmentő adományukkal segítsék az egészségügy működését. A Magyar Vöröskereszt a fiatalok megjelenésére is számít a következő hetek véradásain, – mindazokra, akik betöltötték 18. életévüket, hiszen a középiskolák, egyetemek és főiskolák ideiglenes bezárásával az elmúlt hónapokban ezt a korosztályt nehezebben lehetett elérni. A cél, hogy az év hátralévő időszakában egyre többen, köztük sok fiatal – első véradóként – csatlakozzon a véradó mozgalomhoz. A hazai vérellátásért felelős szervezet, az Országos Vérellátó Szolgálat, valamint a toborzásért felelős Magyar Vöröskereszt hangsúlyozzák, hogy az emberi vér mással nem pótolható, csak véradással. Az egészséges nők négyszer, míg a férfiak öt alkalommal adhatnak vért egy évben.

Az aktuális véradóhelyszínek és időpontok megtalálhatók a www.voroskereszt.hu/veradas és a www.ovsz.hu/veradas oldalakon.

Az orosházi Véradó Állomáson 04.27-én kedden délelőtt 08:00-12:00 és 04.29-én csütörtökön délelőtt 08:00-12:00 óra között szeretettel várnak minden rendszeres, illetve 18. életévét betöltött új véradót.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.