- hirdetés -

Április 19-én újraindult alsó tagozaton a jelenléti oktatás. Országosan az iskolákban a tanulók 75%-a jelent meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai szerint – olvasható a minisztérium tegnap esti közleményében. Az orosházi iskolák igazgatóit kérdeztük arról, hogyan alakulnak a számok városunk oktatási intézményeiben.

Orosz László, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatója elmondta, a tegnapi napon, vagyis az alsós visszaállás első napján az alsós tanulók 13%-a hiányzott. Az iskolánkénti arányok a következőképpen alakultak: a Vörösmarty székhelyintézményben a diákok 14%-a maradt otthon, a Rákóczitelepi tagintézményben 15%-uk nem volt jelen, a Czina tagintézményt tekintve pedig a tanulók 8%-a nem ment iskolába. A kapott igazolások és a szülőktől beérkezett kérelmek alapján a hiányzó 13% körülbelül 3-4% a betegség miatt maradt otthon. Az igazgató hozzátette, úgy véli, a héten lesz még változás e tekintetben, hiszen folyamatosan jönnek a jelzések a szülőktől és a pedagógusoktól, pro és kontra egyaránt.

Nagy Róbert, a Székács József Evangélikus Iskola igazgatója kérésünkre elmondta, a beérkezett szülői jelzések és írásbeli nyilatkozatok alapján az alsó tagozatosok körülbelül 10%-a marad otthon tervezetten a következő három hétben. Ezen kívül nincs tudomásuk számottevő, betegség miatti hiányzásról, tehát az alsó tagozat közel 90%-a jelen van az iskolában.

A Vörösmarty iskola is tárta kapuit hétfőn reggel (Fotó: Horváth Bence)

Víghné Pintér Lillát, a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatóját is megkerestük kérdésünkkel, aki elmondta, minden nehézség nélkül elindult a tegnapi napon a jelenléti oktatás, az alsó tagozat 11 %-a kérvényezte az otthonmaradását. A gyerekek nagyon örültek egymásnak és a pedagógusoknak, és természetesen a tanító nénik is nagyon boldogok voltak, hogy újra találkozhattak kis tanítványaikkal.

Korcsok Marianna, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola igazgatója kérésünkre elmondta, intézményükben az alsó tagozatos diákok 5 %-a nem vesz részt a tantermi oktatásban. Az ő szüleik jelezték, hogy gyermekeiket még nem engedik az iskolába. Ezeket a napokat esetükben hiányzásként kezelik. Az igazgató hozzátette, az elmúlt hetekben ugyanennyi diák jelent meg naponta az iskolában, ugyanis ennyien vették igénybe az ügyeleti szolgáltatást. A felső tagozatra járó tanuló közül eddig egy 6. osztályos diák iskolai felügyeletét kérték a szülők. Az oktatást az Eötvös iskolában is igyekeznek úgy megszervezni, hogy a gyerekek a lehető legtöbb időt töltsék a szabadban, természetesen azokon a tanórákon, melyeken ez megoldható.

Kiemelt kép: Illusztráció (Készítette: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.