- hirdetés -

Több mint egy hónap után újra kinyitottak az általános iskolák. Hétfőn Orosházán is becsöngettek reggel nyolc órakor az alsós diákoknak.

Március 8-án a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt komoly szigorításokat hozott a kormány. Ezek közé tartozott az is, hogy az iskolákban tantermen kívül folytatódott az oktatás, digitális formában. Eleinte úgy volt, hogy a tavaszi szünet után, április 7-én térhetnek vissza a gyerekek az iskolapadba, de a járványügyi helyzet miatt ezt kitolták egészen április 19-ig.

Hétfőn a város általános iskoláiban is megkezdődött a tantermi oktatás az 1-4. osztályos tanulóknak. A felső tagozatosoknak és a középiskolásoknak továbbra is digitális tanrendben folytatódik a tanítás, ők a jelen állás szerint május 10-én csatlakozhatnak fiatalabb társaikhoz.

A Vörösmarty iskola környékén is a március 8-a előtt megszokott látvány fogadott minket. Volt aki kerékpárral érkezett, de sokan autóval hozták gyermeküket iskolába. Utána gyors búcsúzkodás még az autóban, vagy a kapuban, majd mindenki ment a saját dolgára.

Fotó: Horváth Bence

Megkérdeztünk egy szülőt is, aki elmondta, hogy vegyes érzései vannak a nyitással kapcsolatban.

– Természetesen a kicsiknek szüksége van az iskolára, de benne van a levegőben az, hogy meddig járhatnak be a jelenlegi járványhelyzetben. A gyerek a társaság miatt várta, de a tanulás sokkal jobb volt anyával – fogalmazott mosolyogva Mikulás Rolandné.

– Betartunk mindenféle szabályt. Az már jól rögzült és megtanulta, hogy étkezés előtt és után kezet mosunk, lábbal csukjuk nyitjuk az ajtót, nem eszünk a másik ételéből, nem puszilkodunk – tette hozzá.

A múlt héten beszámoltunk arról, hogyan készültek a folytatásra. A Vörösmarty iskoláról szóló cikkünket itt található, a Székács evangélikus iskoláról szóló írásunk ide kattintva érhető el, illetve az Eötvös iskoláról szóló anyagunk itt olvasható. A Református iskola vezetője még azelőtt válaszolt a kérdéseinkre, hogy kiderült, ma még csak az alsósok térhetnek vissza a tantermekbe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.