- hirdetés -

Már az első félidőben jelentős előnyt alakítottak ki az orosházi kézilabdázók a dobogós Kispest ellen. A folytatás már szorosabban alakult, de itthon tartotta a két pontot az ONKC.

OXXO Energy Orosházi NKC – Kispest NKK-Vajk 33-28 (17-11)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, zárt kapus.
Vezette: Kovács Gergő, Papp Béla András.
Orosháza:

Cseh – Moharos 5, Vörös 3, Márczy 4, Mikula 3, Kenyeres 3, Bíró 4. Cserék: Gedó (kapus), Netye-Tóth 4, Herjeczki-Antal 1, Nemes 1, Szabó D., Ács, Horváth B. Maláti 5. Vezetőedző: Herbert Gábor.
A Kispest legjobb góllövői: Szabó E. 12, Szerző 6.
Hétméteresek: 4/3, illetve 6/6. Kiállítások: 4 perc, illetve 4 perc.

Az NB I/B második fordulójából elmaradt mérkőzést pótolták vasárnap este a felek. Nehéz összecsapásra volt kilátás, még úgy is, hogy hiányos kerettel utazott Orosházára a Kispest.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, a tizedik percben már 7-3-ra vezettek. Állandósult is ez a különbség, a 22. percben a kispestiek edzője kért először időt. Ez sem segített azon, hogy jelentősen csökkenjen a hátrányuk, ebben nagy szerepe volt a kispadról érkező hálóőrnek, Gedó Fanninak. A szünetben megnyugtató hatgólos előnnyel vonultak az öltözőbe az orosháziak (17-11).

Talán ennek is köszönhetően álmosan kezdték a második félidőt. Hét és fél perc alatt nyolc gólt kaptak, az előnyünk pedig két gólra olvadt. Herbert Gábor nem is várt sokáig az időkéréssel. Hatottak az edző szavai, 22-18-ra módosult az állás. A vendégek nem adták fel, folyamatosan a rózsaszín mezesek sarkában voltak, többször sikerült faragniuk a hátrányukon. Az 52. percben Szabó Edina góljai után 26-24 állt az eredményjelzőn. Három perccel a lefújás előtt azonban sikerült eldönteni a találkozót egy háromgólos szériával, végül 33-28-as sikert ünnepelhetett az ONKC.

Herbert Gábor elégedetten nyilatkozott a találkozó után.

– Végig jól küzdöttünk és az első félidőben jól is kézilabdáztunk. A folytatásban már kevésbé ment a játék ezzel megnehezítettük a saját dolgunkat, de szerencsére mindig volt valaki, aki megtolta szekeret. Ez igazi csapatmunka volt, büszke vagyok a csajokra – fogalmazott a vezetőedző.

A következő hétvégén ismét hazai pályán szerepel az OXXO Energy Orosházi NKC. A fővárosi Tempo KSE gárdáját fogadják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.