- hirdetés -

Még április 9-én a Kossuth Rádióban adott interjújában beszélt az iskolák újranyitásáról és az érettségiről a miniszterelnök. A tavalyi menetrendhez hasonlóan idén is csak írásbeli érettségit tartanak. Orosházi középiskolákat kérdeztünk meg a helyzetről.

A döntés értelmében a középiskolákat csak május 10-én nyitják meg és a tavalyi menetrendhez hasonlóan ezúttal is csak írásbeli érettségi vizsgákat tartanak, a szóbeli vizsgák 2021-ben is elmaradnak. A Táncsics Mihály Gimnázium igazgatóhelyettese Misinszkiné Szőke Nóra kérdésünkre elmondta, a diákok többségének inkább az jelenthetne könnyebbséget, ha írásban és szóban is megmutathatnák, mit tudnak.

– Igaz, hogy többet kell rá készülni, viszont a középszintű írásbelin sokan javítani is szoktak. Próbáljuk az online órákon is ösztönözni a diákokat, a végzősük bejöhetnek konzultációkra is kis csoportokban, maximum 10 fő részvételével. Az iskola vezetősége és az osztályfőnökök is igyekeznek mindent megtenni a sikeres és gördülékenyen zajló érettségi reményében – nyilatkozta az igazgatóhelyettes.

Pörneki Attila, a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója szerint a gyerekeket megkérdezve vegyesek az érzelmek, valaki örül neki, hogy csak írásban kell érettségizniük, valaki kevésbé. Az igazgató úgy gondolja, járványügyi szempontból ez egy egyfajta könnyítés, ugyanakkor, ha valaki nem éri el a megfelelő százalékot, lesz lehetősége szóban a javításra.

– Talán könnyebbség, hogy nem kell a szóbeli tételekkel is foglalkozniuk és egy vizsgára kell nekik koncentrálni, de ez nyilvánvalóan egyénfüggő. Mi abban segíthetjük a diákjainkat, hogy a végzős osztályoknak valamennyi órát megtartunk videós formában, de azokból a tárgyakból, ahol segítségre van szükség, plusz foglalkozásokra is van lehetőség. Bízom abban, hogy a jelenlegi helyzetben is a legjobb formájukat tudják hozni – nyilatkozta Pörneki Attila.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.