- hirdetés -

Otthonfelújítási kisokos sorozatunkban ezúttal egy három fő tevékenységgel rendelkező céget, az Oros Klímát mutatjuk be.

– 2016-ban alakult a cég, ami egy családi vállalkozás, három kollégával dolgozunk együtt. Napelem, klíma és villanyszerelés területén tevékenykedünk. Állami támogatás igénylése esetén az első kettőt teljes mértékben ki tudják használni az érdeklődők, a villanyszerelést akkor, ha azt nem a 0-ról kell elindítani, hanem már meglévő hálózatok felújítása, átalakítása jelenti a feladatot. Egyébként vállalkozásunk azokat is ki tudja szolgálni, akiknél a teljes rendszer kiépítését meg kell oldani.

A napelem például olyan berendezés, ami a napsütés segítségével megtermeli a családi ház áramszükségletét, ha ez jól van méretezve, akkor 0 forint körüli a villanyszámla. Ez persze időjárásfüggő is, ha sokat süt a nap egy adott éven belül, akkor nyilván többet termel, de igyekszünk úgy belőni a napelemes rendszer méretét, hogy ez a 0 forint körüli villanyszámla legyen elszámoláskor – ismertette a részleteket Benedek Attila.

A klíma- és hőszivattyú telepítés, az ingatlan klimatizálása esetében magát a klímát egyre többen választják fűtéshez is, mert ez viszonylag olcsóbb megoldásnak számít. Elmondása szerint ez egy kicsit megtévesztő lehet, mert vannak olyan klímák, melyek nem alkalmasak a fűtésre, illetve olyanok is, amik kimondottan a fűtésre vannak optimalizálva, több dologgal beépítve az elektronikájukba.

Amelyekben ez nincs benne, azokat hiába hirdetik hűtő-fűtőnek, ködös, párás idő esetén könnyen megfagyhatnak, ha kültériek.
– Teljes körű tájékoztatást nyújtunk arról, hogy milyen igénynek milyen klíma a megfelelő és azt is kiemeljük, hogyha az olcsóbb klímát választja, annak milyen következményei lehetnek.

A villanyszerelés megint egy más dolog. Rengeteg olyan ház van, melyek évtizedekkel ezelőtt épültek és már rájuk férne egy villamos felújítás, mert elavult, gyakorlatilag egy időzített bomba. Át kell nézni, újra kell vezetékezni a mai szabványoknak megfelelően, olyan keresztmetszetű réz vezetékeket használva, melyek bírják a terhelést – tudtuk meg.

Ma ugyanis többségében már egy gyerekszobában több elektromos fogyasztó van, mint régebben egy egész családi házban volt, teljesen megváltoztak a fogyasztási szokások. Ami kisebb fogyasztásra volt méretezve, a mostanit nem bírja, ezért szükséges átnézni a régi ingatanokat és most a támogatásnak köszönhetően, ezt féláron is meg lehet oldani.

Az Oros Klíma munkatársai ingyen végzik a felméréseket és ingyenes árajánlatot adnak, valamint garanciát is vállalnak az elvégzett munkára. A klímánál közvetlen az importőrtől történik a vásárlás, csakúgy mint a napelemeknél. Ha bármi probléma lenne a berendezésekkel, rögtön az importőrrel meg tudják oldani a garanciális problémákat.

– A klímák közül kiemelném a Fisher és a Fujitsu márkákat, ez az a kettő, ami a szívünkhöz közel áll. Több száz gépet értékesítettünk már és összesen 2-3 alkalommal volt csak garanciális probléma, de egyik esetben sem olyan, amit ne lehetett volna megoldani – tette hozzá Benedek Attila.

Elérhetőségek: 06 20 989 6660
Email cím: info@orosklima.hu
Web: www.orosklima.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.