- hirdetés -

Ma kora délután három repülőgép közelített egymáshoz úgy 4000 méter magasan Orosháza felett.

Vámosi Sándor spottert kerestük meg a témával kapcsolatban. Sándor már 10 éve fotózza és figyeli a repülőgépeket és a légi gyakorlatokat. Egy órával az esemény előtt jutott a tudomására, hogy ma is érdemes lesz néznie az eget. Azt mondja, egyrészt a spotterek közt, belső körökben is folyamatosan áramolnak a repülőkkel kapcsolatos információk, de emellett most egy virtuális radar is rögzítette a gépeket az interneten.

De mi is történt pontosan?

– Orosháza-Kondoros-Szarvas légterében légi tankolást hajtottak végre, három gép vett ebben részt, egy Boeing KC-135R Stratotanker légiutántöltő-repülőgép és két Lockheed MC 130J Herkules szállítógép. Ez utóbbi gépek az angliai Mildenhall légibázison állomásoznak, akárcsak a 351. légi utántöltő század, ezt a légibázist az angol királyi légierő és az amerikai légierő közösen használja. Az MC130-as szállítórepülőket a Különleges Műveleti Parancsnokság használja, és a szállítórepülők maguk is nagyon különlegesek, hiszen főként gyors reagálású csapatok átdobására és légi utántöltésre használják őket. A mai gyakorlatozás során a németországi Ramsteinből indultak el, és miután térségünk felett megtörtént a légi tankolás, a romániai Konstancába mentek tovább és ott szálltak le.

Miért éppen légi utántöltés?

Egy laikus számára nagyon különlegesen hangzik a légi tankolás fogalma, sőt arra is keresni kell a válaszokat, miért van erre szükség a levegőben.

– Ha például gyorsan kell csapatokat és a hozzájuk tartozó felszereléseket átdobni, akkor nincs idő a leszállásra, vagy úgy is fogalmazhatnék, nincs idő megszervezni a leszállást. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb a levegőben megtankolni a gépet.

Sándor úgy véli, ez a mai alkalom gyakorlat lehetett, hiszen Németországból Romániába egy tankkal is el tudott volna jutni a gép. Úgy gondolja, a közeljövőben komolyabb katonai mozgásra számíthatunk a levegőben. A spotter kiemelte, magyar pilóták, a kecskeméti Szentgyörgyi Repülőbázis állománya is gyakorolja a légi utántöltést, ami egy nagyon bonyolult és óriási precizitást igénylő feladat.

Hogyan zajlott?

– A két szállítógép elindult Németországból Románia felé, a légi utántöltő-repülőgép pedig már az ország légterében várta őket körülbelül 10 ezer méteren magasan, de magához a tankoláshoz már lejött 4000 méterre. A tankolás veszélyes folyamat, nagy odafigyelést és gyakorlatot igényel, hiszen nagyon közel kell mennie egymáshoz a két gépnek, ugyanis a tankolócső csupán 25-30 méteres. Nagyon pontosan kell a pilótáknak repülni, épp ezért gyakorolják sokszor ezt a műveletet. Úgy lehet ezt biztonságosan véghez vinni, ha a pilótáknak megvan a jártassága. Könnyű kiesni a gyakorlatból. Ha például egy vadászpilóta nem repül 3 hónapig, utána csak oktatópilótával repülhet újra.

Mellétankolás?

Kíváncsiak voltunk, kerül-e kerozin a légtérbe, és ha igen, mennyi.

– Csupán minimális mennyiségű kerozin jut a levegőbe akkor, amikor szétcsatlakoznak a repülőgépek. Pár literről van szó, és mire az a földre leér, olyan szinten szétporlad, elpárolog, hogy nem lehet észrevenni. A légi tankolás egyáltalán nem jár környezetszennyezéssel.

Bár 13-14 ezer láb magasan történt meg a tankolás, Sándor ez alkalommal is fotózott. A cikkben található képek az ő gyűjteményéből valók.

Csizmadia Péter videó felvételt is készített:

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.