- hirdetés -

Itt a tavasz, ezzel együtt elkezdődtek az ezzel kapcsolatos kertészeti munkálatok a városban is. Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. ütemezetten végzi a feladatát.

Az enyhébb időjárásnak köszönhetően egyre nagyobb a fű a városban, így megkezdődtek a VÜRT egész szezonban tartó fűvágási feladatai is. Benkő Ferenc vezérigazgatótól megtudtuk, hogy első körben kézi kaszával láttak munkához, de csütörtöktől már gépeket is használnak.

– A Rákóczi úton kezdtük a munkálatokat és haladunk végig a főút mellett egészen a Tescóig, kollégáim mindkét oldalon levágják a füvet – tette hozzá a vezérigazgató.

Fotó: Horváth Bence

A fűvágáson túl a különböző kertészeti munkálatok is előtérbe kerültek. Jelenleg a Kossuth utcai virágágyásokat készítik elő.

– Már megrendeltük az 1360 tő tiroli muskátlit, illetve a 7500 egynyári növényeket, amelyeket a város több pontján elültetünk, amint az időjárás is engedi – avatott be Benkő Ferenc.

A vezérigazgató elmondta azt is, hogy a megkopott virágládákat is cserélik. Első körben tíz darabot, amelyek az Eötvös téren találhatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.