- hirdetés -

Egyik riválisukat, a PC Trade Szegedi NKE együttesét fogadták a női kézilabdázók. Az újabb két ponttal nagyot léptek a biztos bennmaradásért vívott küzdelemben.

OXXO Energy Orosházi NKC – PC Trade Szegedi NKE 35-29 (16-12)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, zárt kapus.
Vezette: Sándor György, Szabó Balázs.
Orosháza:

Cseh – Moharos 7, Vörös 4, Nemes 1, Mikula 3, Maláti 3, Bíró 1. Cserék: Gedó (kapus), Kenyeres 3, Magó, Netye-Tóth 6, Herjeczki-Antal, Horváth B., Szabó D., Márczy 7, Ács. Edző: Herbert Gábor.
A Szeged legjobb góllövői: Miklós 7, Zsikó 5, Szabó 5, Farkas 5.
Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 2/2.

Az orosháziak nem indították jól a találkozót. A 11. percben 8-6-ra a Szeged vezetett, több alkalommal három góllal is megléphettek volna a vendégek.

Fotó: Horváth Bence

Néhány jól kivédekezett szegedi támadás után sikerült előbb egalizálni, majd a 16. percben a cserepadról frissen érkező Kenyeres Barbara módosította az állást 10-9-re. Ezután már többnyire a hazaiak akarata érvényesült, a 25. percben már öt góllal is megléptek Márczyék. A szünetben 16-12 volt.

A folytatásban is hullámzóan teljesített az ONKC , pillanatok alatt két gólra zárkózott fel a Szeged. Ezután zsinórban öt gólt szereztek Malátiék és visszaállt a félidei különbség, majd pár perccel később már 23-17 állt az Eötvös-csarnok eredményjelzőjén.

A két fontos játékosát is nélkülöző vendégek ennek ellenére nem adták könnyen magukat, szakaszokban komoly problémát okoztak az ONKC védelmének. Az 50. percben négygólos előnyben időt is kellett kérnie Herbert Gábornak, de az 54. percben így is 29-26-ra módosult az állás.

Ezután egy újabb kiváló hazai etap következett, amivel el is dőlt a találkozó. Az 57.percben már nyolc gólra hízott az Orosháza előnye, végül 35-29-cel zárult az összecsapás.

– Lehet, én velem van a gond. Múlt héten a vereség után nem voltam teljesen elégedetlen a csapattal, most 35 lőtt góllal győztünk, mégis vannak hiányérzeteim. Ugyanazt tudom mondani, mint amit a Kecskemét ellen. Csak a két pontnak tudok örülni, a mutatott játéknak nem – fogalmazott a találkozó után Herbert Gábor.

Fotó: Horváth Bence

Ezzel a sikerrel 15 ponttal a 6. helyen áll az OXXO Energy Orosházi NKC. Folytatás április 10-én szombaton az ötödik Pénzügyőr otthonában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.