- hirdetés -

Programszervezés, eszközbeszerzés, ingatlan beruházás, gépjárművásárlás és kommunikáció – ezekre pályázhatnak a civil szervezetek jövő hónaptól.

Új felhívások jelentek meg a Városi civil alap keretében, a civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása című alprogram kiírásaira április 21. és május 21. között pályázhatnak a civil szervezetek. A lehetőségre – melynek ismertetője megtalálható a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. oldalán – Dávid Zoltán polgármester hívta fel az érintettek figyelmét, Halustyik Éva, az Egy Más jövőÉrt Alapítvány elnöke is tájékozódik a kiírás részleteiről.

– Civil szervezeteink szükségessége éppoly vitathatatlan, mint hasznossága. Fontos, hogy tudjanak erről a lehetőségről és ha tehetik, éljenek vele, hiszen sikeres pályázat esetén hatékonyabban tudják ellátni vállalt feladataikat – emelte ki Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a Nemzeti együttműködési alap, a Falusi civil alap és a most meghirdetett Városi civil alap révén mintegy húszmilliárd forint keretösszeggel tudják támogatni a hazai civil szervezetek működését, amelyek száma közelít a hetvenezerhez.

Kiemelt kép: Dávid Zoltán és Halustyik Éva, fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.