- hirdetés -

Ismét elkezdődik egy hosszú sorozat a magyar labdarúgó válogatott szereplésével. Csütörtöktől vb-selejtező mérkőzéseket játszanak a fiúk.

Nyakunkon az Európa-bajnokság (Kellemes gond! – a szerk.), máris kezdődnek a 2022. évi katari világbajnokság selejtező csoportmérkőzései. A magyar válogatott az I csoportba nyert besorolást, Anglia, Lengyelország, Albánia, San Marino és Andorra társaságában. Az elkövetkező tíz nap alatt válogatottunk háromszor is pályára lép. Csütörtökön a Puskás Arénában fogadjuk Lengyelországot, majd vasárnap San Marinoban, szerdán pedig Andorrában lépünk pályára. Az utolsó csoportmérkőzésre november 15-én, Lengyelországban kerül sor. A csoportgyőztes egyenes ágon ott lesz a katari vb-n, a csoportmásodikok további pótselejtezőket játszanak.

Orosházi sportolókat, sportvezetőket kérdeztünk meg a válogatott esélyeiről, ki hova várja csapatunkat a sorozat végére.

Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE elnöke: Nehéz sorrendbe állítani a csapatokat, mert más a realitás és más az érzelem. Mindent egybe vetve úgy gondolom, hogy az első három hely valamelyike nem lehet kérdés a válogatottunk számára, azon belül Angliát várom az első helyre, a mi csapatunkat a másodikra, a lengyeleket a harmadikra. A további sorrendem: Albánia, Andorra, San Marino.

Tóth-Kása Sándor (archív fotó)

Herbert Gábor, az ONKC edzője: Ha sikerülne 7 pontot szereznünk a következő tíz napban, az már nem lenne rossz rajt. Amennyiben a továbbjutásban gondolkodunk, akkor bravúr kellene a lengyelek ellen már a nyitányon. Andorra és San Marino kötelező feladat! A tippem a végső sorrendre: 1. Anglia, 2. Lengyelország, 3. Magyarország, 4. Albánia, 5. Andorra, 6. San Marino.

Herbert Gábor (archív fotó)

Csizmadia Imre, az OMTK-ULE ügyvezetője: Az angolok ellen 37 évvel ezelőtt játszottunk utoljára hivatalos tétmeccset, így a pályáról nincs a mai magyar válogatottnak semmiféle tapasztalata ellenük, de a lengyelek ellen is már 16-17 éve játszottunk utoljára tétmérkőzést, így tapasztalatunk ellenük sem nagyon van. Viszont tudjuk, hogy az angolok mindig pokoli erősek a selejtezőkön – az utóbbi időben különösen azok -, a lengyel csapat nagyon egységes és náluk van a világ egyik legjobb támadója, akit szinte lehetetlen a gólszerzéstől levédekezni, emellett az új szövetségi kapitányukkal biztosan plusz motivációval érkeznek hozzánk a vb-selejtező sorozatunk nyitómeccsére. A realitás azt mondatja velem, hogy a harmadik hely lehet a csoportmeccsek után a helyünk, de természetesen nagyon boldog lennék, ha a lengyel csapat ellenében is eredményesen vennénk fel a versenyt és elérnénk a második helyet! Az én sorrendem: 1. Anglia, 2. Lengyelország, 3. Magyarország, 4. Albánia, 5. Andorra, 6. San Marino.

Csizmadia Imre (archív fotó)

Harangozó Krisztián, az OMTK-ULE játékosa: Papírforma szerinti angol, lengyel, magyar, albán, andorrai, san marinoi sorrendre számítok. Remélem viszont, hogy itthon megfogjuk legalább a lengyeleket, esetleg idegenben pontot tudunk rabolni, és akkor esély nyílik a második helyre is, de ehhez sok mindennek össze kellene jönnie. Bízom benne, hogy össze is jön, én szurkolok érte.

Harangozó Krisztián (archív fotó)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.