- hirdetés -

Egy hagyományosan sok programot szervező egyesület számára különösen a jelenlegi, vírushelyzet által szabályozott időszak. Így van ezzel a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének orosházi körzeti csoportja is.

– Röviden és tömören úgy tudnám összefoglalni, hogy teljesen behalt az egyesület programsorozata. Nagyon nehéz helyzet ez, éppen egy éve már, hogy megyei elnökként én kaptam azt a kevésbé örömteli feladatot, hogy „bezárjam az ajtót és kisebbeket lépjek előre” – nyilatkozta jelenlegi helyzetükről az orosházi körzeti csoport vezetője, Sipos Erika.

Tavaly február végén még meg tudták tartani farsangi rendezvényüket a Petőfi Művelődési Központban, melyet a vendéglátáson kívül, jelmezverseny, egyéni- valamint csoportos előadások is színesítettek. Nagy terveik voltak akkor még a 2020-as évre vonatkozóan, végül azonban a járványhelyzet keresztülhúzta a számításaikat.

Az enyhítéseknek köszönhetően legalább két programot meg tudtak rendezni. Ezek közül az egyik a szeptember közepére tervezett közös slambuc főzés volt a Töhötöm utcai Nyugdíjasház udvarán, míg októberben a Fehér Bot Napja alkalmából rendezett kis ünnepségüket tartották meg a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban.

Kevés tavaly tartott programjaik egyike volt a Fehér Bot Napja a könyvtárban (Fotó: Horváth Bence)

– Pedig volt még tervezve többek között siófoki közös nyaralás, szalonnasütés, anyák napi rendezvény, sőt még virágvásár is, ezekről azonban a veszélyhelyzet miatt kénytelenek voltunk lemondani, ahogy év végén a közös karácsonyozást sem tudtuk megtartani. Terveink mindig vannak, így természetesen erre az évre is állítottunk össze ötleteket, programokat, de most megint csak a korlátozásokhoz kell alkalmazkodnunk – tette hozzá Sipos Erika.

A csoportvezető elmondta, ilyenkor a legtöbbször igyekeznek a megyei egyesület online programjaihoz csatlakozni, akik YouTube-csatornájukra töltötték fel a régi idők farsangi ünnepségeit. Tavaly a Jókai Színháznak is volt egy kezdeményezése megyei szinten, melynek keretében a színészek a sorstársak által beküldött versekből, novellákból vagy mesékből tartottak felolvasást. A nehézségek ellenére tehát amit csak lehet, igyekeznek kihozni lehetőségeikből.

Kiemelt képen: Tavalyi farsangi ünnepségük tavaly az első jelentősebb lezárások előtt jó hangulatban telt (archív OrosCafé-fotó)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.