- hirdetés -

Mint azt péntek reggel az OrosCafén már hírül adtuk, súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt Orosházán a Huba és a Könd utcák kereszteződésében. Az egyik résztvevő nyilatkozott stábunknak.

A baleset során a kerékpáros hölgy sérült meg súlyosan. Nekiütközött az autónak és elesett. Ekkor ütötte be a fejét az úttestbe. Mint azt a szemtanuk elmondták, a néni valószínűleg már a lámpa sárga jelzésénél jöhetett át. Talán a piacra sietett? Ki tudja. A kereszteződésben még gyorsított. Talán abban bízott, ha siet, még átér a közben zöld jelzésre, az útvonalára keresztben elinduló autók előtt. Megállnia már nem sikerült. Ezek a száraz tények.

Sajnos az eset tanulságait ismét csak a baj bekövetkezése után tudjuk levonni. Anélkül, hogy bárki felett is ítélkeznénk – hiszen a rendőrség még vizsgálja a körülményeket – valószínűleg ez a baleset is megelőzhető lett volna, ha nem rohanunk, ha figyelmesebbek vagyunk, ha betartjuk a szabályokat. A rendőrség, a média számtalanszor kommunikálja, hogy a sietség, a figyelmetlenség nagyon sokszor okoz bajt, esetenként tragédiát. Az volna a jó, ha nem saját kárunkon tanulnánk meg ennek az igazát.

Kiemelt fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.