- hirdetés -

Tavasszal, a metszési időszakban nagyon sok zöld hulladék keletkezik, melyeket a barna kukák sem tudnak befogadni. Ilyenkor jön a képbe a városi komposztáló telep.

Egy jobb méretű kertben ilyenkor viszonylag sok a levágott gally, elkezdődik lassan a fűnyírási szezon is. Ha valaki nem él a házi komposztálás lehetőségével, kiviheti a keletkezett zöld hulladékot az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. által kezelt komposztáló telepre is, ahol egy köbméter mennyiségig ingyenesen elhelyezheti.

– Fontos, hogy a zöld hulladék ne keveredjen kommunális hulladékkal, illetve a falevelek, fűnyesedéket, illetve egyéb lágyszárú növényi részeket a gallyaktól és fásszárú növényi részektől elkülönítve helyezzék a kijelölt gyűjtési területre. A hulladékot munkatársaink ellenőrzik, a telepre kiérkezők nevét, lakcímét járművének rendszámát is felírják – tájékoztatott Benkő Ferenc vezérigazgató.

Semmiképp se égessük el a kertben (Fotó: hobbikert.hu)

A komposztáló telep hétfőn és kedden zárva lesz, szerdától vasárnapig 9 és 17 óra között várja az orosháziakat.

Lényeges, hogy éljünk a lehetőséggel és semmiképp se a környezetszennyező és szomszédbosszantó elégetéssel szabaduljunk meg a felesleges gallyaktól és egyéb kerti hulladéktól. A meteorológusok szerint Sándor, József és Benedek a jövő hétre meghozzák a várt meleget is. Lehet vígan dolgozni a kertekben, a hulladékkal pedig irány a komposztáló!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.