- hirdetés -

Az egyesület reménykedik, hogy egyszer folytatódhatnak a sportrendezvények.

Az Orosházi RETRO Labdarúgó Egyesület 2018. április 16-án alakult meg. Célja a múlt hagyományainak ápolása, emléktornák szervezése, lebonyolítása. Két évvel ezelőtt családi nappal egybekötött öregfiúk labdarúgó tornával indult az egyesület élete, azóta megrendezték a Mátrai Sándor Öregfiúk Téli Kupa elnevezésű emléktornát, a Szénási József Emléktornát, valamint már kétszer a Cziráki József Emléktornát.

2020. márciusától a Covid miatt félbemaradt az öregfiúk kispályás labdarúgó bajnoksága, majd elmaradtak az emléktornák. Ősszel új bajnokság kezdődött, ami most ismét szünetel. Ebben a nehéz helyzetben osztotta meg terveit Benkő László, a RETRO Labdarúgó Egyesület elnöke.

– A RETRO Labdarúgó Egyesületnek erre az évre – a járványhelyzet miatt – már most, év elején újra kell terveznie az éves programjait. Március 14-re terveztük a III. Cziráki József emléktornát. Egy későbbi időpontot kell találnunk, kérdés, hogy a járványhelyzet mit enged. Minden programunk a helyzettől függ. A RETRO kispályás bajnokság tavaszi fordulóit március 19-én szerettük volna kezdeni, de ennek a kezdése is kérdéses. Reményeink szerint még márciusban el tudjuk indítani a rendkívül népszerű bajnokságot. Minden csapatnak hiányzik a foci, a mozgás, még ha zárt kapuk mögött is kell játszani – adta tudtul az egyesület elnöke.

Amint lesz előrelépés az engedélyezések területén, az oroscafe beszámol erről.

Benkő László bízik benne, az idei évre tervezett programjaikat minél hamarabb megszervezhetik
(Archív fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.