- hirdetés -

Az üzletek és a szolgáltatások bezárásról döntött a kormány, a szigorú intézkedések március 8-tól érvényesek. Kivételek a tavaly tavaszi lezárásokhoz hasonlóan most is vannak. Sokan nem is tudták pontosan, hogy mely boltok lehetnek nyitva.

Sok minden bezárt, de azért bőven maradt olyan üzlet, ami nyitva van a szigorú korlátozó intézkedések idején is. Nyitva maradtak többek között az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, drogériák, benzinkutak, a bankok, a posták, a dohányboltok, a kertészeti áruházak és barkácsboltok is. Fogadhatnak ügyfeleket a műszaki cikkek javításával foglalkozó üzletek is.

Kocsis István is egy belvárosi informatikai szervizt üzemeltet. A március 4-ei kormánybejelentés után még nem tudta mire számítsanak. Ennek ellenére több eshetőségre is felkészültek. Például, ha az üzletet be kell zárni az otthon tanuló, illetve dolgozó ügyfeleket akkor is ki tudják szolgálni.

Fotó: Horváth Bence

– Végül nyitva maradhattunk, de sok ügyfelünk nem is tud róla. Nehéz elérni őket és a tudtukra hozni, hogy jöhetnek hozzánk – tette hozzá az üzemeltető.

Kocsis István elmondta, hogy tavaly egy nagyobb felvásárlási láz alakult ki a tavaszi lezárások idején a digitális oktatás, illetve az otthoni munkavégzés miatt. Ezért idén nem értékesítettek sok laptopot, illetve PC-t.

Fotó: Horváth Bence

– Már van mindenkinek olyan eszköze, amivel otthon meg tudja oldani a dolgait. Szervizelési feladatok előfordulnak, de nem számottevő. A lezárás előtt leginkább azért kerestek az ügyfelek, hogy továbbra is működhetünk-e csomagpontként, a rendelet ezt is megengedi – árulta el Kocsis István.

A jelenlegi korlátozásokat a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt vezette be a kormány és előreláthatólag március 22-ig maradnak érvényben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.