- hirdetés -

Kiélezett végjátékot hozott az orosháziak vendégjátéka Szegeden. A másodosztályú női kézilabdacsapat idegenben egy pontot szerzett.

PC Trade Szegedi NKE – OXXO Energy Orosházi NKC 26-26 (14-12)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Szeged, zárt kapus.
Vezette: Bátori Bence, Szécsi Lantos Boldizsár.
Orosháza:

Csizmadia – Moharos 6, Netye-Tóth 1, Márczy 3, Mikula 3, Maláti 5, Bíró 4. Cserék: Cseh (kapus), Vörös 3, Magó, Nemes, Szabó D., Ács, Kenyeres 1, Horváth B. Edző: Herbert Gábor.
A Szeged legjobb góllövői: Zsikó 7, Miklós 5, Szabó F. 5.
Kiállítások: 4 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 6/4, illetve 1/0.

Az első percekben felváltva estek a találatok, az 5. percben 3-3 volt az állás. Ekkor egy jobb szériának köszönhetően a tizedik percre 7-4-re meglépett az OXXO Energy Orosházi NKC. A következő öt-hatperces szakasz a Szegedé volt és egalizált, de ezt követően ismét az orosháziak kerültünk előnybe. A 21. percben 12-10-re az Orosháza vezetett. A félidő hátralevő részében már nem tudták bevenni a szegediek kapuját, hiába kért időt Herbert Gábor, a Szeged megfordította a szünetig a mérkőzés állását (14-12).

A fordulás után rövid ideig tartották előnyüket a hazaiak. A 35. percben két Maláti-góllal lett ismét egált mutatott az eredményjelző 16-16-nál, majd Mikula ismét előnyhöz juttatta a vendégeket. Ahogy az első félidőben a folytatásban is egymásnak adták át a vezetést a csapatok. Két jól felkészült együttes küzdött a pályán. Az 51. percben 22-23-nál kért időt Herbert Gábor, ennek ellenére nem sikerült megtartani az előnyt.

A végjáték is hasonlóan kiélezett volt, 25-25-nél az orosházi Szabó Dorina megkapta a harmadik kétperces büntetését, így piros lappal kiállították a játékvezetők. Ezt jól használta ki a Szeged és Miklós Kitti bevette Csizmadia Fanni kapuját. Érkezett az újabb vendég időkérés, ami után a megbeszélt figurát végrehajtva Moharos kiegyenlített. Még mindig maradt 8 másodperc a találkozóból, de kivédekezték az orosháziak. Végül 26-26-os igazságosnak mondható végeredmény született.

– Gratulálok a lányoknak a döntetlenhez. A szezon végén kiderül, hogy most veszítettünk vagy nyertünk egy pontot, de az a csapat, amelyik így tud küzdeni, annak nem lehet a későbbiekben problémája – értékelt a lefújás után Herbert Gábor vezetőedző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.