- hirdetés -

Az általános iskolások szüleire, illetve ezekben az intézményekben dolgozókra is kiterjesztette a kormány az ingyenes internethasználatot. A rendelet 2021. március 6-án lépett hatályba.

Az alapfokú intézményekben (általános iskolákban) tanuló gyermekek szülei, törvényes képviselői, illetve az ezekben az intézményekben dolgozók márciusban díjmentességet kérhetnek a digitális oktatás során igénybe vett vezetékes internetszolgáltatás használatához.

Ezt a kedvezményt a középiskolások szülei már november óta igénybe vehetik, most márciusban pedig az általános iskolások szüleinek is lehetőségük nyílik rá.

Az igénylők a szolgáltatóknál tudnak regisztrálni. Az erre a rendelkezésre álló regisztrációs időablakot az összes szolgáltató köteles weboldalán feltüntetni a következő napokban. Az ügyfelek az áprilisban kézhez kapott számlával részesülnek majd a kedvezményben – olvasható a hwsw-n.

Érdemes tehát minden szülőnek utánajárnia a lehetőségnek, és regisztrálnia a kedvezményre. Így egy hónapnyi internetdíjat spórolhatnak meg a családok.

Víghné Pintér Lilla, a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója elmondta, nagyon fontos döntés volt ez, melynek hírét érdemes minél többekhez eljuttatni, hiszen ez a kedvezmény mindenkinek jár, nemcsak a rászorulóknak. Az iskola kiadta már az igényt benyújtó gyerekeknek az asztali gépeket, laptopokat, tableteket, így hétfőn indulhat a munka, ismét online, digitális munkarendben.

Kiemelt kép: illusztráció

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.