- hirdetés -

Zsinórban a negyedik győzelmét aratta az OXXO Energy Orosházi NKC. Az orosházi kézilabdázók már a hetedik helyen állnak, miután legyőzték a Hajdúnánást.

OXXO Energy Orosházi NKC – Hajdúnánás SK 29-23 (12-8)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, zárt kapus.
Vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.
Orosháza:

Cseh – Moharos 3, Vörös 1, Márczy 6, Mikula 3, Kenyeres 3, Bíró 2. Cserék: Csizmadia, Gedó (kapusok), Netye-Tóth 7, Herjeczki-Antal 1, Magó, Nemes, Szabó D. 2, Ács, Maláti 1. Edző: Herbert Gábor.
A Hajdúnánás legjobb góllövői: Petrovics 6, Szabados 4, Tar 4.
Kiállítások: 14 perc, illetve 8 perc. Hétméteresek: 5/5, illetve 6/5.

Három győzelemmel várta a Hajdúnánás elleni összecsapást az Orosháza, ráadásul a vendégek az ONKC közvetlen riválisának számítanak. Ennek megfelelően koncentráltan kezdte a mérkőzést a hazai alakulat, Vörös és Márczy góljaival indult az első harminc perc.

Ekkor még tartották a lépést a rövidebb kispaddal rendelkező hajdúságiak, a 13. percben 5-5 állt az eredményjelzőn. Ennek ellenére az orosházi védelem jól működött, sőt Cseh Roberta is több nánási kísérletet hárított. Ez alapozta meg azt, hogy a 17. percben már 8-5-re lépjenek meg Herbert Gábor tanítványai, majd a félidőben is megnyugtató négygólos különbség volt a két együttes között.

A második játékrészt is az Orosháza nyitotta jobban, három perc után már hat góllal, 14-8-ra vezettek Kenyeres Barbaráék. Majd következett a 34. perc, amikor először Mikula Dórát, néhány másodperccel később pedig Tóth Sárát is kiállították a játékvezetők. Kettős emberhátrányban sem tudott jelentősen faragni hátrányából a Hajdúnánás, de általában is jellemző volt az egész mérkőzésre, hogy az emberhátrányos helyzetekből jól jöttek ki a vendéglátók. A 42. percben Moharos góljával már 19-12-re módosult az állás.

Ekkor mindent megpróbált a Hajdúnánás, nyitott védekezésre váltottak. Ez okozott némi kellemetlenséget az orosházi támadóknak, de egy percig sem forgott veszélyben a két pont. Végül 29-23-ra győzött az OXXO Energy Orosházi NKC.

– Egy végletekig kiélezett mérkőzésre számítottunk, de úgy érzem, hogy magabiztosan játszottunk és ez a hatgólos különbség is reális. Nálunk nincsenek világsztár játékosok, de sok jó képességű kézilabdázóval dolgozhatok együtt. Ha a jövőben is így folytatjuk és ennyi munkát tesznek bele a lányok, akkor még sok győzelemnek örülhetünk – fogalmazott a lefújás után mosolygósan Herbert Gábor vezetőedző.

Ezzel a győzelemmel már a biztos bennmaradást érő hetedik helyen áll a csapat tíz ponttal. Jövő héten bebiztosíthatja ezt a helyét az ONKC, a szintén tízpontos PC Trade Szeged NKE lesz az ellenfelük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.