- hirdetés -

A naptári év vége és a vadászidény befejeződése nem esik egybe. A vadásztársaságok az élőnyúl befogásának befejezése után, február végén vonnak mérleget. Az Orosháza-Kardoskúti Széchenyi Vadásztársaság egy évadzáró hajtóvadászattal zárta a szezont szombaton.

Fácánvadászatra gyülekeztek a vadásztársaság tagjai és a vendég vadászok szombat reggel. A szokástól eltérően a tagok számára is „fizetős” volt a részvétel. Tizenkilenc puska és hat hajtó alkotta a csapatot. A vadászat fácánkakasra, illetve szárnyas és szőrmés kártevőkre irányult.

Tizenhat puskás és hat hajtó alkotta a csapatot (Fotó: Széchenyi VT)

Az Orosháza és Kardoskút közötti területen, a közút mindkét oldalán zajlott az öt hajtás. Javarészt a Vízidomb térségében, a Kanászhalmi, Fecskési dűlő, illetve a másik oldalon a Miniszteri dűlő, Szénási fasor környékén hajtottak. A tizenkilenc puskás összesen nyolcvanöt fácánkakast és egy szajkót hozott terítékre. Róka ezúttal nem esett.

Vígh Antal, a vadásztársaság elnöke szerint a 85 fácán egy szezonvégi terítéknek elfogadható.

Ez bizony a nádasba esett. Ilyenkor segít a jól képzett kutya (Fotó: Széchenyi VT)

– Most ugyan nem volt a terítéken szőrmés ragadozó, de érdekességképp elmondom, hogy péntek este ugyanezen a területen, egyik sportvadász társunk aranysakált ejtett el. Ez nem túl jó hír, hisz ez a ragadozó rendkívül sok kárt tud okozni a vadállományban. A mi területünkön szerencsére még nem szaporodott el, de ez a mostani már a negyedik elejtett aranysakál volt – mondta el az elnök.

Mint megtudtuk, a következő hetekben folytatódnak a mindennapi munkák a társaságnál. Várják az őzbak szezon kezdetét, április közepét és bíznak a járványhelyzet javulásában, hogy a külföldi vendégvadászok – az elmúlt évvel ellentétben – valóban jöhessenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.