- hirdetés -

Szinte mindenki bevállalta. Nemcsak a gyerekek, hanem a tanári kar és a vezetés is. Miért? Mert ez az élmény ilyenkor jár! És mert mindenki szeret nevetni. Idén talán még inkább szüksége volt a kicsiknek és a nagyoknak is a mókázásra.

Színes, vidám kavalkáddá változott a Székács evangélikus iskola a csütörtöki nap folyamán.

– Mosolyt és vidámságot igyekszünk csalni az iskola hétköznapjaiba – kezdte Nagyné Györgyi Szilvia tanító. – Az idei farsangot szülők nélkül, osztályszinten éltük át. Mi a tanítópárommal „boszorkányhercegnőknek” öltöztünk, ezt a nevet valójában a gyerekek adták nekünk, mikor megpillantottak minket. Talán mert látják bennünk ezt is, azt is. Nagyon élvezték, hogy átváltoztunk velük együtt mi is, és hogy mindannyian megmutattuk egy másik oldalunkat is – mesélte.

A boszihercegnők

Már reggel jelmezt ölthettek a gyerekek és a felnőttek is, és bár órarend szerint haladtak az osztályok a nap folyamán, a tanítók belevittek a tanítási órákba egy kis humort, néhány játékos feladat is. A délutáni napköziidő pedig már teljesen a buliról, a mókázásról, a táncról szól.

– A tanító nénik feladata volt mai nap varázslatossá tétele, és szerintem bátran kijelenthetem, hogy ez sikerült is! – mondta Huberné Tóth Judit tanító. – Igazán színes volt az osztályunkban a paletta, voltak hercegnőink, szuperhőseink, cicáink, katonáink, de sok kreatív jelmezt is megcsodálhattunk. Én minionnak öltöztem, egyrészt, mert én is nagyon szeretem ezeket a viccesek figurákat, másrészt pedig, mert az elsőseim is rajongnak értük. A farsangi mulatságunkat egy különleges tombolasorsolással is megtoldottuk. Az elmúlt két hétben a gyerekek a jó cselekedeteikért tombolákat kaptak, és a szülők jóvoltából most ezekért cserébe át is vehettek néhány apróságot – mesélte.

Kettő órától már a felsős évfolyamos osztályok is leereszthettek egy kicsit, és osztályszinten náluk is megkezdődött a bulizás egy kis társasozással és vicces feladatokkal fűszerezve. A felsősöknek a diákönkormányzat jelmezversenyt is hirdetett, erre a díszteremben került sor. A gyerekek hagyományos és ÖKO kategóriában is nevezhettek.

Az iskola az otthon tanuló gimisek számára is közzétett egy online farsangfelhívást! Ebben a korosztályban is voltak vállalkozó szellemű tanulók, akik fotón küldték be mókás jelmezötleteiket. Így ők sem maradtak ki az idei farsangozásból.

Érdemes volt jelentkezniük, ugyanis a dobogósoknak az élmény mellett nyeremény is járt! Tortát, óriáspizzát, édességcsomagot vehettek át a legjobbak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.