- hirdetés -

Tavasszal indul a szentesi út felújítása, a beruházás keretében kerékpárút is épül, illetve újul meg.

Orosháza belterületi szakasza mellett (4406 sz. út) a meglévő kerékpárút megközelítőleg 5 kilométer hosszúságban kaphat új aszfaltburkolatot, annak végétől 2,5 méter szélességben új kerékpárút épül a megyehatárig, és folytatódik Csongrád-Csanád megye területén is.

– Orosháza város önkormányzata eredményes pályázatainak köszönhetően a városban több helyen felújítanak kerékpárutat a közeljövőben, illetve új kerékpárutak is épülnek. Idén elindul a Fenntartható telepüélsi közlekedésfejlesztés (TOP-3.1.1.) keretében nyertes pályázatok megvalósítása, aminek keretében fél milliárd forintot fordíthatunk a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére – összegezte Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

– A felújítással érintett a Bajcsy utcai, a Vásárhelyi úti és a Szarvasi úti kerékpárút egy-egy szakasza. Emellett kerékpárforgalmi nyomvonalat jelölünk ki a Szőlő körúttól egészen az Állomás utcáig, valamint a Dózsa utcán annak teljes hosszában, és új kerékpárút épül Gyopároson. A parkolási gondok enyhítése érdekében összesen 226 parkolót alakítunk ki, többek között a Hajnal utcában, valamint az Ady, a Bajnok és a Kórház utcákban is – fogalmazott a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.