- hirdetés -

A Vasutasok Országos Közművelődési Egyesületének (VOKE) győri Művelődési Házával közösen hirdetett fotópályázatot a Vasúttörténeti Alapítvány. A nyertes fotókat az ország több pontján kiállítják.

Az orosházi vasútállomás várótermében, február 15-ig láthatóak a fotópályázat díjnyertes képei. A „Képek az ország vasútjairól” című pályázatot digitális fotókra írták ki. 36 vasutas pályázótól 163 db kép érkezett be, 83 db alkotást ítéltek meg nyilvános vetítésre és ebből 44 felvételt kiállításon mutatnak be. 13 pályázót díjaztak a tavaly októberi, szegedi kiállítás megnyitón.  

A vándorkiállítás február 15-ig az orosházi vasútállomáson látható (Fotó: Horváth Bence)

Az alapítvány, a zsűrizést követően a kiállítási anyagot vándoroltatja az ország különböző helyeire, vasútállomások várótermeibe és majd a Vasutas Művelődési Házakba.

Nagy József, a Vasúttörténeti Alapítvány kuratóriumi titkára elmondta, hogy a várótermekben felállított kiállítás szerte az országban népszerű az utasok körében és a várakozás perceit is kellemesebbé teszi számukra.

Az orosházi állomáson február közepéig látható fotókiállítás nyilvános és ingyenesen megtekinthető a vasútállomás nyitvatartási idejében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.