- hirdetés -

A Kéklámpás Nap alkalmából a város tűzoltóit, mentőseit, rendőreit és a készenléti rendőrség egy tagját köszöntik. Ugyan a látványos bemutatók és az egész napos szórakozás 2020-ban elmaradt, az elismerő oklevelek átadása azonban nem. Az Év rendőre elismerést Szaitz Róbert törzszászlós, az Orosházi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa érdemelte ki.

– Még 2001-ben kerültem az Orosházi Határőr Igazgatósághoz. Érdeklődtem a rendvédelem, a fegyveres szolgálat iránt, ezért jelentkeztem egy újságban megjelent toborzó hirdetésre. Kezdetben mélységi ellenőrként dolgoztam, később a műszaki, technikai osztályra, majd a határvadász századhoz kerültem. A határőrség és a rendőrség integrációjakor pedig a rendőrség közlekedési szakága felé fordult az érdeklődésem – idézte fel Szaitz Róbert.

Ezért 2008 nyarán megkereste az Orosházi Rendőrkapitányság vezetőjét azzal, hogy folytathatná-e a rendőrségen a pályafutását. A pozitív megerősítésnek köszönhetően több egykori kollégájával közösen kezdtek el a munkát a rendőrkapitányságon, ő pedig az eddig eltelt idő alatt több szakterületen is dolgozott: a közrendvédelmi osztályon, azon belül a járőr alosztályon, körzeti megbízotti alosztályon, valamint jelenlegi feladatkörében, a közlekedési osztályon.

A határőrségnél kezdte, 2008 óta az Orosházi Rendőrkapitányságon dolgozik Szaitz Róbert, törzszászlós (Fotó: Horváth Bence)

– Sok új kihívást hozott a váltás, egészen más feladatot végzek most, mint a hivatásos szolgálatom kezdetén, de minden beosztásomban igyekszem folyamatosan fejlődni és jól végezni a dolgom. Az elmúlt 13 évet nem is bontanám időszakokra, évekre, hiszen a célom mindig is ugyanaz volt: a legjobb tudásom szerint teljesíteni a rám bízott feladatokat – mondta a díjazott.

Hozzátette, munkájával szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az emberek biztonságosabban közlekedhessenek. Fontos a gyermekek védelme, a szabályok betartása. A gyorshajtásnak és minden más szabálytalanságnak megvan a veszélye, ha pedig nem használjuk a passzív biztonsági eszközöket, a biztonsági övet, a bukósisakot, gyermekülést, akkor fokozott veszélynek tesszük ki magunkat, családtagjainkat. Szívesen foglalkozik fiatalokkal, 6-7 éve mentorként is tevékenykedik, ezzel kapcsolatban sok pozitív visszajelzést kapott. Munkáját a tavalyi év végén az Év rendőre-díjjal ismerték el.

Nemrég rangos díjjal ismerték el a munkáját (Fotó: Horváth Bence)

– Borzasztóan meglepett, úgy gondolom, rajtam kívül sokan mások rászolgáltak még erre a díjra. De természetesen nagyon örülök neki. Volt már korábban is részem elismerésben, mindig igazán jóleső érzés töltött el. A rendőrség szervezetén belül a Belügyminisztériumtól, illetve a civil szervezetektől, önkormányzattól kapott kitüntetéseket egyformán becsben tartom. Az utóbbiaknak azonban úgy gondolom, külön értéke, hogy a lakosság visszajelzését tükrözi. Mi rendőrök a lakosságért, a Békés megyében élők biztonságáért dolgozunk. Örömünkre szolgál, ha a munkánkat eredményesnek, hatékonynak érzik – tette hozzá az Év rendőre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.