- hirdetés -

Lenne egy szabad estéd, de nem tudod, milyen könyvbe, filmbe vagy esetleg sorozatba fogj bele? Kellene a kocsidba egy jó zenei album, de nincs ötleted, mit tölts le? Meglepnéd a párod egy finom vacsival, de fogalmad sincs, melyik étterembe vidd és mit kérjetek? Sorozatunk ezen a héten is segít neked mindezek eldöntésében. Dr. Király Csaba kedvencei következnek.

Melyik a kedvenc filmed?

– Egy francia filmet választanék, a címe: Életrevalók. Két ember, a nyaktól lefelé lebénult gazdag arisztokrata, Philippe, és a nehéz körülmények közül érkező, erős, fekete bőrű ápoló, Driss barátságának kialakulásáról szól a történet. Annak ellenére, hogy a film tele van vicces jelenetekkel, mégis nagyon komoly mondanivalót közöl. A két férfi gyakorlatilag egymásra van utalva, de a rengeteg együtt töltött idő arra is lehetőséget ad nekik, hogy kiteljesedjenek egymás mellett. Bár múltjukat és személyiségüket tekintve is szöges ellentétei egymásnak, mégis megtalálták egymásban azt, ami belőlük egyébként hiányzott.

Melyik a kedvenc sorozatod?

– Kedvenc sorozatom a Sons of anarchy, vagyis a Kemény motorosok, mely egy motorosklubról szól. Eléggé ki van sarkítva a sorozatban ez a fajta életstílus, de azért természetesen van alapja is. Egy ilyen klubtagság komoly kötöttségekkel jár, nagy az összetartás a tagok között, de azért bele is viszik egymást a veszélyes helyzetekbe. A legvégén a klubvezető konkrétan meghal azért, hogy a többi tag ne kerüljön börtönbe.

Ezen a héten dr. Király Csaba árulta el, mi az ő ötöse (Fotó: Horváth Bence)

Melyik a kedvenc könyved?

– Bár az olvasmányaim nagy része manapság már inkább szakmai, örök kedvenc marad a számomra Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye. Tekinthetünk rá egyszerű, gyerekekről szóló történetként is, de ha más oldalról nézzük, nagyon komoly mondanivalója van. Olyan értékek jelennek meg benne, mint a hűség, a hazafiasság, a becsület és a bátorság. Meghalni egy csapatért, az életünket áldozni egy eszméért, szerintem óriási dolog.

Hol és mit eszel a legszívesebben?

– Mondhatom, hogy mindenevő vagyok, viszont hacsak tehetem, nem étterembe megyek, hanem inkább otthon a családdal vagy a barátokkal főzök az udvaron valami finomat. De ha kedvenc helyi éttermet kell választanom, akkor a Corvus Aquára szavazok. Mindig mást választok, szeretek új ízeket kipróbálni.

Melyik a kedvenc zenekarod?

– A zenében is mindenevő vagyok, persze csak ha jól meg van „főzve”. Néha keverem az édeset a csípőssel. Tetszik a komolyzene, a rock, a reggae, és ezek egyvelege is, mint például a szimfonikus metál. A kedvenc zenekarom az Iron Maiden. Reggel a kocsiban épp a Como Estais Amigost hallgattam tőlük. Az is egy remek szám.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.