- hirdetés -

A nagy hagyományokkal rendelkező Barátság az alapító, Szénási József emlékét őrzi hétről hétre.

Befejeződött a városi kispályás labdarúgó bajnokság őszi szezonja. A bajnokságot a címvédő, százszázalékos teljesítményt nyújtó Edit Optika-Hungária vezeti a Kárai Exclusive és a Geli’s-Makk7 előtt. Megkértük a csapatvezetőket, értékeljék csapatuk őszi teljesítményét.

Sorozatunkat a kilencedik helyen álló Barátság-Orosfarm SC csapatával folytatjuk. A Barátság csapatvezetője, Bíró Béla válaszolt kérdéseinkre.

Milyen céllal indultatok a bajnokságban és mi valósult meg ebből?

– A Barátság az egyik legrégebbi tradíciókkal rendelkező csapat a kispályás bajnokságban szereplő együttesek között. Célunk mindenképpen, hogy ezt az állapotot fenn is tartsuk és még sok szezonon keresztül tagjai lehessünk a városi pontvadászatnak. A foci öröméért, alapítónk, Szénási József emlékéért játszunk.Természetesen minden szezonkezdetkor nagy reményekkel vágunk bele a bajnokságba és próbálunk minél jobb meccseket játszani, minél több pontot szerezni. Az ősz sajnos nem az elképzeléseink szerint alakult. Több kulcsjátékosunkat elvesztettük és egyelőre a pótlásukat nem tudtuk megoldani, de a tavaszi szezonra úgy néz ki, hogy sikerül megerősíteni a játékoskeretet. Különösen megéreztük Elekes Karcsi hiányát.

Kit lehet kiemelni a csapatból?

– Kiemelni egyénileg a csapatból senkit nem tudnék, inkább azokat a játékosokat helyezném előtérbe, akik rendszeresen minden mérkőzésen ott voltak, és akkor sem adták fel, amikor egy-egy gyengébb meccset produkáltunk.

A Barátság-Orosfarm újult erővel készül a folytatásra (Fotó: csapat)

Milyen volt a bajnokság színvonala?

– A mérkőzések színvonala meglátásom szerint elég jó, mivel több magasabban jegyzett játékos is szerepel a bajnokságban. Izgalmas és közönségszórakoztató összecsapások szoktak lenni. Reméljük, ezt tavasszal már a nézők is élvezni tudják!

Hogyan tovább?

– Tavasszal szeretnénk a tabellán feljebb lépni, amennyiben a vírushelyzet megengedi, mi újult erővel dobjuk be magunkat a meccsekbe. A Barátság soha nem volt az a csapat és nem is lesz, amely egy mérkőzésre feltett kézzel állna ki. Tavaszra annyit meg tudunk ígérni az ellenfeleknek, hogy meg fogjuk izzasztani őket a pályán! Külön felkészülést sajnos nem tudunk tartani, de szerintem minden csapattag amikor csak teheti és labda van a közelében, azonnal rúgja a bőrt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.