- hirdetés -

Háromfordulós versenysorozat kezdődött január 9-én.

– Az Orosházi Sakk Egyesület három versenyből álló versenysorozatot szervezett. A rendezvény online rendszerben zajlik, bármely https:/lichess.org/ sakkszerveren regisztrált játékos részt vehet, ha csatlakozik az Orosházi Online Tél GP 2021 Klubba. A verseny 120 perces Aréna rendszerben zajlik. A játékidő 5 perc + 2 mp bónusz – adta hírül Dr. Zalai Mihály, az OSE titkára.

Mit jelent az Aréna rendszer?

– Az első fordulóra a játékosokat a pontszámuk alapján párosítják. A játszma befejezése után mindenki, a pontszámához legközelebb álló ellenfelet kapja. Így a lehető legkevesebbet kell várakozni a partik között, de előfordulhat, hogy valakivel nem, de mással többször is játszanak. Több játszma lehetséges gyors játék esetén. A sorozatos győzelmek kiemelten sok pontot érnek. A bátrabb játékosok lemondhatnak a gondolkodási idejük feléről, cserébe győzelem esetén egy extrapontot kapnak. A túl gyors – 10 lépés előtti – döntetlenek nem érnek pontot. A versenyidő végeztekor még folyó partik már nem számítanak bele a végeredménybe. A verseny helyezéseit a több gyűjtött pont, pontazonosság esetén a verseny teljesítmény dönti el – ismertette a titkár.

Dr. Zalai Mihály hozzátette, hogy a GP pontversenyt a három versenyen elért helyezés után járó pontok összege határozza meg. A GP pontegyenlőség esetén a magasabb szerzett verseny pont dönt.

Január 9-én játszották az Online GP 1. állomását. A mezőny első fele a következő eredményt hozta:

1. Helényi Zoltán, 28 pont, Szabadka
2. Kunos Zoltán, 25 pont, Orosháza
3. Dr. Zalai Mihály, 24 pont, Orosháza
4. Horváth Antal ifj. 21 pont, Orosháza/Budapest
5. Győri Szabolcs, 14 pont, Orosháza
6. Bácsi Kristóf, 12 pont, Orosháza

A legjobb orosházinak Kunos Zoltán bizonyult, a fiatal OSE-játékos bizakodva várja a folytatást.

Kunos Zoltán az online versenyt is kedveli (Fotó: facebook)

– Nem rossz az online verseny, de azért élőben kicsivel jobb versenyezni. Azt várom magamtól, hogy a versenyen az első háromban benne legyek! Sokat sakkozok a neten, remélem, hasznát veszem a sok gyakorlásnak a folytatásban – nyilatkozta röviden Kunos Zoltán.

Még nem késő becsatlakozni, folytatás január 16-án, majd a 3. állomásra január 23-án kerül sor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.