- hirdetés -

Egy rekreációs pihenőház kialakításáért fut a Team Miki tagjaként Bányik Szandra. Elmondta, a segítségnyújtás mindig is kiemelt szerepet töltött be az életében, így nem volt kérdés, hogy csatlakozik a jótékony megmozduláshoz. Mindezt úgy, hogy nemrég egy sérülés miatt a futástól egy időre el kellett köszönnie.

Mindössze pár éve lett a mozgás szerelmese Bányik Szandra, aki nem mellesleg a Viharsarki Állatőrség Alapítvány tagja. A futással 2019-ben került közelebbi viszonyba, azóta is imádja ezt a mozgásformát.
– A futás szeretetét a Spartan Race versenyre való felkészülés hozta meg. Ez a szeretet azóta is töretlen. Se hideg, se csapadék nem jelent akadályt, igaz mindig akad egy két kisebb nagyobb sérülés, de túllépünk rajta. Még nagyon kezdő vagyok de a Maraton a cél amiben Szilágyi Petitől futóedzőmtől kapok segítséget – mesélte Szandra. Nem rég egy sérülés miatt a futást egy időre hanyagolnia kellett, de kitartása és akaratereje arra ösztönözte, hogy ne adja fel, a felépülésben Zsiga Bence nyújt neki edzéssel, nyújtásokkal segítséget. Hálás azért, hogy a futásról nem kellett lemondania.

Egy éve megismerkedett egy jótékonysági akcióval, a Team Mikivel.
– Az egyik ismerősömnél pillantottam meg, hogy beteg gyerekekért fut. Kapva kaptam az alkalmon, és azonnal felkerestem mi is ez pontosan. A Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány támogatottjai speciális célcsoportot alkotnak, ők azok akik számára az integráció és esélyegyenlőség megteremtése társadalmi szinten szükséges. Ehhez a célhoz járulunk hozzá. 600 család kerül támogatási rendszerükbe évente, kiemelt hangsúlyt helyeznek a rákos gyerekekre, fiatalokra betegségmegelőzés, betegségellátás és rehabilitáció tekintetében – vázolta Szandra, hozzátéve, a Team Miki az alapítvány jótékony sportcsapata.

(Fotó: Bányik Szandra)

– A sportcsapatot az egyik támogatott gyerek, Miki álmodta meg, és Nádudvari Péterrel, a volt tanárával kezdték meg 2018 elején a tevékenységet, majd jöttek a csatlakozók, köztük én is. Jelenleg egy rekreációs pihenőház kialakításáért, felújításáért folyik a gyűjtés, amely a Zemplénben található egy meseszép helyen, és amely sok-sok beteg gyereknek kínál majd lelki feltöltődést nyújtó élményeket, kalandokat a kórházi hetek, hónapok után – nyilatkozta.

Mindig is fontosnak tartotta, hogy ahol tud, ott segítsen. Bármilyen jótékony megmozdulásban szívesen részt vesz.
– Ha úgy is futok akkor miért ne tenném ezt másokért is. Fantasztikus érzés segíteni. Összekötöttem a kellemest a hasznossal. Van saját adománybankos oldalam, ahol az általam lefutott kilométereket lehet megvenni jelképesen 1000 forint/kilométer áron. Sok kicsi sokra megy. Nagyon büszke vagyok rá, hogy egy év alatt több mint fél millió forintot sikerült nekik összegyűjtenem – mesélte Szandra.

Hozzátette, ha valaki kedvet kap és szeretne a futásával segíteni a beteg gyerekek felépülését akkor csatlakozhat a csapathoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.