- hirdetés -

Két hét múlva, január 23-án írják meg központi felvételi vizsgájukat magyar nyelv és irodalomból, valamint matematikából a 9-ik osztályba, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok. A menetrend nem változik, de a koronavírus-járvány miatt idén több szabályt is be kell majd tartaniuk a Táncsics Mihály Gimnáziumban.

Január 23-a fordulópont lesz a középiskolába jelentkezők életében, ekkor írják ugyanis országszerte 10 órától a központi írásbeli felvételi vizsgájukat. Azok a diákok, akik ekkor alapos indokkal maradnak távol, 5 nappal később, január 28-án, valamint február 5-én, 14 órától tehetnek pótló vizsgát, utóbbi időpont elsősorban azoknak szól, akik a járvány miatt esetleg karanténba kényszerültek.

A menetrend nem változik, néhány változtatásra és a vírus miatti kényszerű szabályozásra azonban érdemes előre felkészülniük a vizsgázóknak. A Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója, dr. Blahó János elmondta, a tavaly tavasszal tett érettségi vizsgákhoz hasonlóan ezúttal is 10 diák ülhet le egy tanteremben, megtartva egymástól az előírt védőtávolságot.

Ezúttal 10 diák tartózkodhat majd egy teremben a vizsga alatt (Archív fotó: Pirer Kata)

Maga a beléptetés is a járványügyi protokoll szerint történik, a személyazonosság igazolása mellett jönnek ezúttal a járványügyi szabályok. Három kapun keresztül mehetnek majd be és a kiléptetés is hasonló módon történik majd. A szülők jelen állás szerint ezúttal nem kísérhetik be gyermeküket az intézmény aulájába.

– Mindig abban a forgatókönyvben kell gondolkodni, amelyre éppen lehetőségünk van, ez persze a mostani időszakban akár gyorsan változhat is vagy bővülhet. Az iskola büféje nyitva lesz a felvételi napján a gyerekeknek, de ha lehet javasolni, ezúttal inkább maguk hozzák be a dolgaikat, főleg, hogy nem olyan hosszú folyamat a két vizsga – tette hozzá az igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.