- hirdetés -

A sereghajtó Linamar FC csapata a szabadidősport mintaképe.

Véget ért a városi kispályás labdarúgó bajnokság őszi szezonja. A bajnokságot a címvédő, százszázalékos teljesítményt nyújtó Edit Optika-Hungária vezeti a Kárai Exclusive és a Geli’s-Makk7 előtt. Megkértük a csapatvezetőket, értékeljék csapatuk őszi teljesítményét.

Sorozatunkat a 12. helyen álló Linamar FC együttesével folytatjuk. A Linamar csapatvezetője, Horváth László válaszolt kérdéseinkre.

Milyen céllal indultatok a bajnokságban és mi valósult meg ebből?

– Vérmes céljaink nincsenek a bajnokságban. Mi a labdarúgás szeretete és a mozgás öröme miatt nevezünk most már hosszú évek óta a városi bajnokságba. Szeretnénk a hozzánk hasonló képességű csapatokkal jó meccseket játszani, illetve a nálunk erősebb csapatoktól pedig tanulni. Itt kiemelném, hogy a nagyok közül a Hungária csapatával szeretünk a legjobban játszani, mert Ők engedik számunkra, hogy mi is kibontakozzunk a pályán. Több olyan élcsapat van, amelyek teljesen ránk kényszerítik a játékukat, beszorítanak a kapunk elé és így nem tudjuk élvezni a játékot. De ezekből a mérkőzésekből is igyekszünk tanulni, felnőni a feladathoz. A csapat nagy része, névadó támogatónk a Linamar Hungary Zrt. alkalmazottjaiból tevődik össze, de vannak korábbi munkatársak és külsős tagok is.

 Mi volt az oka a gyengébb szereplésnek?

– A gyengébb szereplésünk talán arra vezethető vissza, hogy idén sok új játékost próbáltunk beépíteni a csapatba. Ezt fiatalító szándékkal is tettük, mert a korábbi csapatunkból jó pár játékos egészségügyi problémák miatt a visszavonulást választotta.

A Linamar a kerete fiatalítását is szem előtt tartja (archív fotó)

Kit lehet kiemelni a csapatból?

– Horváth Mihály személyét emelném ki, aki a legtöbb gólt szerezte a csapatunknak. Misi korábban egy jóval erősebb csapat tagja volt és hozta magával az ottani tapasztalatait, játékintelligenciáját és mentalitását. Megemlítem még Bálint László és Csizmadia Kálmán nevét, ők a teljes bajnokságban, az összes mérkőzésen a csapat rendelkezésére álltak. Ez nagy szó ebben a mai rohanó világban.

Milyen volt a bajnokság színvonala?

– A bajnokság továbbra is nagyon magas színvonalú, köszönhetően a 4-5 élcsapatnak. Az ő egymás elleni mérkőzéseik mindig nagyon színvonalasok és sokszor vérremenőek.

Hogyan tovább, tavaszi célok?

– Tavasszal szeretnénk továbblépni az új játékosok beépítésének tekintetében. Sajnos ezt a jelenlegi járványhelyzet nagyon megnehezíti, mert nincs lehetőségünk a közös mozgásra, a csapat összekovácsolására. Ezúton szeretnénk megköszönni a bajnokság szervezőinek, hogy nagy nehézségek árán is mindent megtesznek azért, hogy ez a nagy múltra visszatekintő városi bajnokság továbbra is magas színvonalon lebonyolításra kerüljön. Véleményem szerint ez a bajnokság nagyobb támogatást érdemelne a város részéről is, bár tudom, hogy az önkormányzat lehetőségei is rendkívül korlátozottak, különösen a mostani helyzetben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.