- hirdetés -

A negyedik helyen telel a karanténnal sújtott Aranyodi A.B. Medica csapata.

Befejeződött a városi kispályás labdarúgó bajnokság őszi szezonja. A bajnokságot a címvédő, százszázalékos teljesítményt nyújtó Edit Optika-Hungária vezeti a Kárai Exclusive és a Geli’s-Makk7 előtt. Megkértük a csapatvezetőket, értékeljék csapatuk őszi teljesítményét.

Sorozatunkat a negyedik helyen álló Aranyodi A.B. Medica csapatával folytatjuk.  Az Aranyodi csapatvezetője, Gyuga Zsolt válaszolt kérdéseinkre.

Milyen céllal indultatok a bajnokságban és mi valósult meg ebből?

– Az idei évben egy picit másként szervezve, hozzáállva kezdtük meg a bajnokságban való szereplést, ennek oka az első hullám okozta munkahelyi, egzisztenciális problémák voltak. Csapatunk nagy többsége nem orosházi lakos, a környékbeli településeken élnek, dolgoznak, s őket talán még erőteljesebben érintette a vírus okozta egészségügyi, gazdasági nehézség. A sport és a foci szeretete azonban mégis arra sarkallt minket, hogy próbáljunk összejönni s nevezzünk! A csapatunk magja egy szűk kezdőnyi játékosnak megfelelő létszám, akik közül bizony már többen az „öregfiúk” bajnokságban sem a fiatalabbak közé számítanának. Sajnos igazolni nem igazán volt lehetőségünk, így a bajnokság kezdetén a meghatározott cél a tisztes, odaadó, becsületes helytállás volt. Az őszi célkitűzésünket maximálisan teljesítette a csapat, annak ellenére, hogy a bajnokság első felében okozta karantén időszak nagymértékben érintette a szereplésünket – ekkor több mérkőzést is halasztanunk kellett.

Kit lehet kiemelni a csapatból?

– Mindenkit, akik az adott mérkőzésen ott voltak, ott tudtak lenni és teljes szívüket kitéve játszottak. Példaként említeném meg Motyovszki Gabit csupaszív játékáért, Serfőző Jenőt a csapatért tett munkájáért, a vidékről bejárókat, így az adott mérkőzéseken éppen jelenlévők egységként küzdve, a gólokat elosztva érték el ezt az eredményt.

Az Aranyodi bizakodva várja a bajnokság folytatását (Fotó: csapat)

Milyen volt a bajnokság színvonala?

 – A bajnokságban 12 csapat szerepel, a mérkőzések színvonala változó, azonban csapatoktól függetlenül sok élvezetes, küzdelmes mérkőzés volt. Hetente általában 6 mérkőzést játszottak, csapatonként átlagban 10 játékossal, akik egy órán keresztül intenzíven, egészségük érdekében is mozogtak. A támogatók köre sajnos nem sok, a csapatok nagy része önerőből oldja meg a pályabérleti és egyéb anyagi terheket. A mérkőzéseket amatőr alapon két személy dirigálta, azokon kirívó fegyelmi esemény egy pár alkalommal történt, a játékvezetők odaadó munkáját ezúton is hálásan köszönjük! Sajnos csatlakoznék Kárai Roland sportbarátom nyilatkozatához, miszerint a színvonalat nagyban befolyásolta az a folyamat, ami az úgynevezett amatőr labdarúgásra is kihatással van. A fiatalabb generáció közül egyre kevesebben szeretik űzni ezt a szép sportágat. Sajnos a vírushelyzet okozta nehézségek miatt több csapat csak nehezen tudott kiállni, így születtek fura eredmények is. A csapatok közötti különbségek érezhetőek. A későbbiek folyamán a volt és jelenleg magasabb szinten játszó és képzett játékosokból álló, valamint a csupán amatőr szinten szervezett játékosokból álló csapatok ellenfeleként is meg kell találnunk az élményszerzés lehetőségét.

Hogyan tovább?

– A legnagyobb reménnyel várjuk a vírushelyzet megszűnését, azt, hogy az élet, illetve a sportélet is „normalizálódjon”! Én magam tartok tőle az előzőekben említettek miatt is, hogy lehetnek játékosok, csapatok, amelyek esetleg nem tudják folytatni a szereplést. Szeretnénk, ha ez nem így lenne és minél több fiatal vagy kevésbé fiatal csatlakozna a bajnokságban szereplő csapatokhoz, új csapatokat alakítanának ki. Az Aranyodi részéről sajnos elmaradt a mindig jó hangulatú év végi foci és vacsora, amit szeretnénk bepótolni. Tavaszi célunk, hogy megmaradjunk csapatként és ugyanolyan szellemben játsszunk tovább, ahogy eddig is tettük. Reméljük, az eredményesség is párosul majd hozzá. Zárásként minden kedves olvasónak, sportszerető kollégának, csapatunk nevében is kívánok kellemes ünnepeket, békés, boldog, egészségben gazdag újesztendőt, egyben további reményteljes kitartást erre a nehéz időszakra!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.