- hirdetés -

Évek óta komoly hagyománya van Orosházán a kéklámpások napjának. A bankrablás és utcai tűzharc idén a járvány miatt elmaradt, de a mindennapokban lelkiismeretesen teljesítő mentősök, tűzoltók, rendőrök és készenléti rendőrök elismerése nem.

Az Őrizd a Lángot alapítvány hét évvel ezelőtt, 2013-ban indította útjára a Városi Kéklámpás Napot, ami azóta is a város egyik legnépszerűbb rendezvénye. Nem véletlenül, hiszen látványos módon tekinthetünk be a kéklámpások mindennapjaiba, tavaly például még egy rendőrségi helikopter is leszállt a Táncsics utca végén.

Ebből az alkalomból köszöntik a város tűzoltóit, mentőseit, rendőreit, illetve a készenléti rendőrség egy tagját. Ugyan a látványos bemutatók és az egész napos szórakozás a koronavírus-járvány miatt elmaradt, de az elismerő oklevelek átadása nem.

Fotó: Horváth Bence

Erre kedden délelőtt került sor a városháza kistermében, ahol Dávid Zoltán polgármester köszöntötte majd adta át a jutalmat a készenléti rendőrség törzsőrmesterének Papp Gergőnek, a rendőrség törzszászlósának, Szaitz Róbertnek, Kovács László mentőápolónak és Vastag Ferenc tűzoltó főtörzsőrmesternek.

– Ők a mi hétköznapi hőseink. Felkészültségüket tisztelet és elismerés övezi – fogalmazott a polgármester, majd gratulált a díjazottaknak.

A díjazottakkal hamarosan az OrosCafén is jobban megismerkedhetnek majd olvasóink.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.