- hirdetés -

Szokatlan ajándékozási ceremóniának adott otthont a polgármesteri hivatal kis tanácskozója péntek délután. Egy születendő együttműködés első lépéseként egy drónt kapott a Vörösmarty iskola robotika szakköre.

Az átadáson részt vett a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete elnöke és két régióvezetője, Dávid Zoltán polgármester, Orosz László, az iskola igazgatója és persze a robotika szakkörös diákok, akik a szakkör keretében már ismerkedtek ennek az új technikának a használatával.

Máthé Gergő, a mentődrónpilóták egyesületének elnöke elmondta, hogy épp ez a szakköri tevékenység irányította figyelmüket Orosházára és a Vörösmarty általános iskolára.

Az ajándék és a „kézfogás” (Fotó: Horváth Bence)

– Az ország hét régióra van osztva és a Dél-Magyarországi régióban itt, Orosházán működik ilyen szakkör. A régió vezetőjének, Dobó Róbertnek több évtizedes kapcsolata fűződik a városhoz, mely megyei szinten is kiemelkedőnek számít. Nekik, a lehetséges jövendő drónpilótáknak hoztunk egy kis elő karácsonyi ajándékot, egy DJI TELLO távvezérlésű kamerával is felszerelt drónt. Nagyon bízom benne, hogy az egyesületünk népszerűsítése mellett, egy születendő együttműködés első lépését is megtesszük ezzel a mai találkozóval – mondta el az elnök.

A találkozó szervezője Dobó Róbert hozzáfűzte, hogy egy ilyen együttműködés a későbbiekben jelentős segítséget nyújthat a mentő szervek, rendőrség és a határőrség munkájában.

Már a doboz feliratai is sokat mondanak (Fotó: Horváth Bence)

A jelenlevők egy rövid bemutatót is láthattak a mentődrónok alkalmazásáról előnyeiről más mentési technikákkal szemben, illetve ezen más technikák kiegészítéséről. Bemutattak különböző nagyságú és specifikációjú drónokat is az érdeklődő diákoknak. Dávid Zoltán polgármester az együttműködés támogatásáról biztosította az egyesület képviselőit.

Robotika szakkörösök érdeklődve hallgatták az elmondottakat (Fotó: Horváth Bence)

Az iskola nevében Orosz László igazgató köszönte meg az ajándékot. Mint mondta több szempontból is örül neki:

– Már egy ideje rendszeresen gyakoroljuk a gyerekekkel az ilyen eszközök használatát. A most kapott DJI TELLO drón, amellett, hogy manuálisan vezérelhető, de egy programozási felülettel is rendelkezik, aminek segítségével a tanulók programozás segítségével is tudják majd irányítani az eszközt és itt kapcsolódunk az iskolánkban nagy hagyományokkal rendelkező informatika, programozás, kódolás területéhez. Nagyon hasznosan fogjuk tudni használni – emelte ki Orosz László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.