- hirdetés -

Advent harmadik vasárnapján meggyújtották a város óriás koszorújának harmadik gyertyáját.

Idén más az ünnepvárás, így más az adventi gyertyagyújtás is. Nincs zene, nincs műsor, helyette csendes, meghitt környezetben lobban fel a láng négy hét vasárnapján.

A harmadik gyertyagyújtáson Melega Krisztián, az Oros-haza Baráti Kör titkára osztott meg néhány érdekességet. Az idei a 14. alkalom, hogy koszorút épít a barátikör, melyhez minden évben egy vagy két család ajánlja fel a fenyőket. A koszorú alapjának elkészítéséhez egy nagy kör szénabálára van szükség. További érdekesség, hogy egy gyertya 15 kilogrammot nyom.

Az adventi koszorú harmadik gyertyáját Püspöki Zsolt, intenzívterápiás szakápoló gyújtotta meg, aki minden nap beteg emberek életéért küzd az Orosházi Kórházban.
– Talán az év egyik legfontosabb ünnepét várjuk, a karácsonyt, amit sajnos nem a megszokott rendben és nem a megszokott ütemben tölthetünk el. Mindenképpen arra kell gondolnunk, hogy egy hatalmas összefogás az, hogy ezt az egészet át- és túl kell élnünk. Mindenkit arra kérek, hogy amennyit tud, próbáljon meg a családjával együtt lenni – mondta Püspöki Zsolt a koszorú mellett.

Püspöki Zsolt után Kiss Illés Zoltán, a Baptista egyház képviseletében osztotta meg gondolatait.
– Talán ebben az évben a legnagyobb felismerés az volt karácsonnyal kapcsolatban számomra, hogy megértettem, miért kisgyermekként, babaként született meg a világ megváltója. Egyéves a kislányunk, Gréti. Pár hónapja a parkolóban voltunk, és arra lettem figyelmes, hogy egy idegen, középkorú férfi a mellettünk lévő kocsiban nézi Grétit, és kukucskálóst játszik vele. Akkor értettem meg, hogy egy kisgyermek hogy vonzza a tekintetet, mennyire közel lehet hozzá kerülni. Egyszerűen nem lehet elkerülni őt. Talán ez karácsonynak a legnagyobb üzenete, hogy az Úr Jézus Krisztus mennyire közel akart kerülni az emberiséghez. Mária a karjában tartja, meg lehet érinteni őt, már nincsen többé akadály. Nem a dicsőségben jelent meg, nem a dicsőséges Istenként jelent meg, hanem kisgyermekként. Ezt hirdeti kétezer éve, hogy közel lehet kerülni az Istenhez, és lehet vele találkozni – mondta Kiss Illés Zoltán.

Az ünnepi gondolatok után Püspöki Zsolt meggyújtotta az adventi koszorú harmadik gyertyáját, amely karácsony közeledtét hirdeti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.