- hirdetés -

A Mi-Értünk Egyesület elfogadással, meleg teával, előítéletek nélkül várja a hozzá érkezőket. Legyen szó életvezetési problémáról, elakadásról, alkohol- vagy egyéb drogproblémáról, ők segítenek itt, helyben.

– A jelenleg fennálló járványügyi helyzet mindannyiunkat megvisel. Sok ember kényszerül abba a helyzetbe, hogy a családjától távol, egyedül küzdjön meg nehézségeivel. Számos esetben az elmagányosodás, az általános bizonytalanság és a félelem okot adhat arra, hogy olyan dolgokra támaszkodjon, amely tompíthatja érzéseit, amelyekről elhiszi, hogy segítséget nyújthat például egy veszteség feldolgozásában. Ilyen lehet az alkohol, a különböző gyógyszerek, kábítószerek. Azonban ezek a szerek csak pillanatnyilag képesek arra, hogy feloldják a negatív behatásokat, és érzéstelenítsék az egyént, nem mellesleg folyamatos használat mellett a függőség kockázata is megnő. Ezt azonban kevesen ismerik fel, és korábbi nehézségeik mellé újakat is szereznek – mondják az egyesület helyi segítői.

A szakemberek kiemelték, ha fel is merül, hogy használatuk problémássá vált, a segítségkérés a legtöbbször elmarad, vagy esetleg nem is tudnak róla az érintettek, hogy van erre lehetőség.

– Szeretnénk felhívni a város lakosságának figyelmét, hogy nincsenek egyedül problémáikkal. Ingyenesen és név nélkül igénybe vehetik szolgáltatásainkat, legyen szó életvezetési problémáról, szenvedélybetegségről, vagy a korábban már említett magányról és veszteségek feldolgozásáról – emelték ki.

A MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület alacsony küszöbű szenvedélybeteg ellátással foglalkozik, ahol megértéssel és elfogadással fordulnak az emberek felé, és támogatást, szakszerű segítséget nyújtanak a nehézségek leküzdéséhez. Ha a személyes forma nehéz, akkor online is van lehetőség a segítségkérésre.

Az egyesület várja a klienseket Orosházán az Október 6. utca 33.-35 (Nővérszálló) alatti irodában. Elérhetőség : 06/70 415 6607, honlap és online tanácsadás elérhetősége: www.mi-ertunk.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.