- hirdetés -

Két játékosának is nemzetközi mérkőzéshez kívánt sok sikert Facebook-oldalán az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdacsapata. A beálló Aleksej Ushalnak a fehérorosz, míg a kapus Yunus Özmusulnak a török válogatottól hozott meghívót a posta.

Az Orosházi FKSE beállója, Aleksej Ushal korábban már szerepelt néhány alkalommal a fehérorosz válogatott keretében, most pedig ismét számít rá hazája szövetségi kapitánya, Jurij Sevcsov. A belarusz csapat tagjaként Ushal előbb december 18-án edzőtáborban vesz majd részt, majd január 5-én és 8-án is kvalifikációs mérkőzéseket játszanak majd a 2022-es Európa-bajnokságra való kijutásért.

Többször is játszott már hazája válogatottjában a fehérorosz beálló (Fotó: Aleksandr Sicsko – www.pressball.by)

Fehéroroszország emellett a január 13. és 31. között, Egyiptomban rendezett világbajnokságon is részt vesz, nincs tehát kizárva, hogy orosházi kötődésű játékosnak is szurkolhatunk majd a világversenyen. A beállóhoz hasonlóan az orosházi csapatot ősszel is sok szép védéssel segítő kapus, Yunus Özmusul is meghívót kapott hazája, Törökország válogatottjába.

Yunus Özmusul ezúttal a török válogatottban védhet majd (Fotó: ofkse.hu)

A török együttes közös edzőtáborozása december 26-án kezdődik, ők majd az erős ellenfélnek ígérkező Lengyelország válogatottjával játszanak, január 6-án és 9-én oda-visszavágós mérkőzéseket a 2022-es Európa-bajnoki részvételért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.