- hirdetés -

Rendhagyó módon valósult meg a városi adventi naptár kezdeményezés. A közös ablaknyitogatás elmaradt, de a több száz óvodás gyermek megkapta az ajándékokat.

A városi adventi naptár kezdeményezés már évek óta az ünnepi időszak szerves része. A főtéren felállított kunyhó ablakait nyitották ki az óvodások és itt vették át a nekik szánt ajándékokat.

Az adventi kalendárium ugyan idén is helyet kapott a főtéri, ünnepi elemek között, azonban az ajándékokat – egyeztetve az óvodákkal – nem a helyszínen vették át a gyerekek, hanem a programot koordináló Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. juttatta el az intézményekbe.

Fotó: Kecskeméti Krisztina/PMK

– Kollégáim az elmúlt napokban valamennyi óvodába eljuttatták az ajándékokat, melyeket nagy örömmel fogadtak mindenhol. Hálás köszönet a felajánlóknak, hogy az idei nehéz helyzet ellenére is partnerek voltak a kezdeményezésben, és örömtelibbé tették az orosházi óvodások ünnepvárását – emelte ki Lajti Tímea, a Tourinform irodát is működtető Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az összefogásnak köszönhetően idén 14 óvoda több száz kisgyermeke kapott meglepetést a negyven felajánló helyi cég, szervezet, illetve közösség jóvoltából. A Tourinform irodához beérkezett ajándékok között fejlesztő játékok, mesekönyvek, édességek, csoportos foglalkozások is megtalálhatók voltak.

Kiemelt kép: A Lehel utcai óvodában is nagy örömmel vették át az ajándékokat (Fotó: PMK/Kecskeméti Krisztina)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.