- hirdetés -

Az orosházi származású Tóth Dániel újra gólt lőtt a Fradinak.

Szinte napra pontosan egy éve a Békéscsaba színeiben gólt szerzett a Ferencváros ellen és kiejtette a Fradit a Magyar Kupából. Azóta az orosházi fiatalember csapatot váltott, 2020 februárjától az NB III-as Kecskeméti TE csapatában rúgja a gólokat. A hétvégén bajnoki mérkőzésen rangadót játszottak a Ferencváros II. csapatával, amelyen 3:1-re győzött a kecskeméti gárda és vezeti a tabellát.

Nem az első gólodat rúgtad a Fradinak. Lehet azt mondani, hogy a Fradi mumusa vagy?

– Valóban nem az első gólomat szereztem a Fradi ellen, bízom benne, hogy nem is az utolsót. A Ferencváros ellen mindig élvezet játszani, legyen szó az első csapatról vagy a „fakóról”. Az előbbit kiváló játékosok alkotják, az utóbbiban is játszanak remek futballisták, elég csak Bogdán Ádámra vagy Leandrora gondolni.

Hogyan emlékszel vissza a vasárnapi gólodra?

– A mérkőzés 12. percében vezettünk egy kontrát, aminek a végén jó labdát kaptam. A tizenhatos környékén átvettem, majd kilőttem a hosszú sarkot. Ez volt a csapat második gólja, a kétgólos előny tudatában pedig sikerült megnyugodnunk és tudtuk játszani a saját futballunkat. Örülök, hogy a hétvégi teljesítményünknek köszönhetően győzelemmel tudunk nekivágni az év utolsó mérkőzésének. ( A KTE december 6-án Kispesten zárja az idényt a Budapest Honvéd MFA II. csapatával – a szerk.)

Tóth Dániel 11 gólt szerzett a bajnokságban (Fotó: kecskemetite.hu/facebook)

Első helyen teleltek a bajnokságban. Értékeld a saját és a csapat őszi teljesítményét!

– Nehezen indult a szezon, majd szeptember környékén volt egy hét meccses győzelmi sorozatunk, aminek köszönhetően az élmezőnybe kerültünk. Ezt követően – olykor ingadozó teljesítmény mellett is – sikerült megnyernünk a rangadóinkat. A formánkat sikerült novemberre is átmentenünk, az összes mérkőzésünket megnyertük a hónapban. A saját teljesítményemet illetően elmondhatom, hogy szinte az egész szezont végigjátszottam, ennek során próbáltam minél több góllal, gólpasszal segíteni a csapatot. Összességében elégedett vagyok az őszi szezonnal.

Egy éve az NB II-es Békéscsabát cserélted fel a KTE-re, többen megkérdőjelezték a döntésed.

– Jól érzem magam Kecskeméten, nem bántam meg a váltást, hiszen több játéklehetőséget kapok jelenlegi csapatomban. Az őszi szezon pedig igazolja, hogy jó döntést hoztam tavaly télen.

Tóth Dániel Orosházán ismerkedett meg a játék alapjaival, majd hamar Békéscsabára igazolt, ahol gólerős teljesítménnyel járta végig az utánpótlás-korosztályokat. 2011 nyarán visszatért Orosházára, ahol az NB II-ben is bemutatkozhatott. A 2013/2014-es kiírásban Balmazújvárosban és Kozármislenyben játszott. Egy szolnoki, majd egy újabb kozármislenyi kitérő után, 2016 februárjában tért vissza Békéscsabára. Az Előrénél főleg a padról szállt be, de így is fontos gólokat szerzett. 2020. februárjában az NB III-as Kecskeméti TE csapatához került. Standart tagja a kezdő csapatnak.

Képek forrása: www.kecskemetite.hu/facebook (archív)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.