- hirdetés -

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is támogatta a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat által szervezett Mikulásfutást az Orosházi Rotary Club. A Vadvirág Esély Klub fiataljai által készített csomagokat december 1-én adták át.

Az Orosházi Rotary Club kapcsolata már 18 évvel korábbra nyúlik vissza a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzattal, azóta ismerik el minden évben mikuláscsomagokkal a gyermekek teljesítményét a Mikulásfutás során. Ez idén sem volt másként, a csomagokat a Vadvirág Esély Klub fiataljai készítették el és a Rotary Club töltötte meg finomságokkal. A szervezet 2020-2021-es évének elnöke, Polyák János a köszöntéseket követően nyújtotta át a csomagot Magonyné Urbán Zsuzsanna, ifjúsági referensnek.

Idén a koronavírus-járvány miatt a megszokottól eltérő módon tartják meg a rendezvényt. Ezúttal nem lesz csoportos futás, de egyénileg bárki lefuthatja az ilyenkor szokásos 4,3 kilométert, melyhez nem kell mást tenniük az érdeklődőknek, mint a telefonjukon rögzíteni a folyamatot és elküldeni a Mikulásfutás eseményének Facebook-üzenőfalára.

A csomagokat a Vadvirág Esély Klub fiataljai készítették (Fotó: Takács Csaba)

– Ebben a kicsit sem könnyű helyzetben is öröm, hogy lesznek fiatalok, akik futni fognak és a GYIÖK is tud működni. A Rotary ebben az évben a kialakult körülményekhez igazodva online tartja összejöveteleit. Az elsődleges cél jelenleg a közösségmegtartás, de továbbra is igyekszünk időt fordítani a szervezésre és a jótékonykodásra. A Wesley iskola karácsonyi ajándékaihoz is hozzájárulunk, ahogyan a digitális oktatásukat is igyekszünk támogatni – sorolta Polyák János.

Magonyné Urbán Zsuzsanna elmondta, a Polgármesteri Hivatal portáján is folyamatos a csomaggyűjtés, melyek számát pénteken fogják véglegesíteni. Idén négy szervezetet támogatnak a Mikulásfutással: a Családsegítő Központot, a Családok Átmeneti Otthonát, az Orosházi Kórház gyermekosztályát és a Csemeteneveldét. Hálásan fogadta a klub ajándékát és a vadvirágos fiatalok segítségét.

A GYIÖK és a Rotary kapcsolata 18 évre nyúlik vissza (Fotó: Takács Csaba)

– Ebben az évben ugyan minden különleges, de nagyon szerettem volna, ha ennek ellenére az eredeti célunkat most is sikerül teljesíteni és úgy érzem, ehhez jó úton haladunk – tette hozzá az ifjúsági referens.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.