- hirdetés -

A fantasy regények, filmek nagy népszerűségnek örvendenek. Van köztük ilyen is, olyan is, de orosházi szerző tollából még nem igen olvashattunk ilyen regényt. Október végéig.

Egy harmincnégy éves orosházi szerző, Győrfi Attila első könyvének bemutatójára készült a könyvtár, de a járványhelyzet miatt nem lett semmi belőle. Megkerestük a szerzőt, hogy könyvbemutató helyett nálunk mutatkozzon be.

– Orosházán születtem, néhány év külföldi és budapesti munkavállalást leszámítva itt is élek párommal és a kisfiammal. Békéscsabára jártam főiskolára, személyügyi szervező vagyok, HR. területen dolgozom.

– Hogy jut oda egy HR területen dolgozó orosházi srác, hogy fantasy-t kezdjen írni?

– Tinédzser koromban kezdődött. Kb. tizennégy lehettem, amikor két haverommal megpróbálkoztunk a szellemidézéssel. (fatábla, abc betűi kirakva, pohár, stb.) Elkezdett mozogni a pohár, azt hittem a többiek ökörködnek, de mondták, hogy nem. Akkor most én csinálom egyedül. Akkor is mozgott. Ekkor jöttek elő bennem először a túlvilággal kapcsolatos dolgok. Utána kezdtem kutatgatni jobban ezt a témát. Néztem filmeket, utánaolvastam, felírtam, továbbgondoltam. Ahogy haladok előre az életkorral egyre többen mennek el a hozzátartozóim közül, egyre többször merül fel a halál gondolata és egyre jobban foglalkoztat, hogy mi lesz utána. Szeretném hinni, hogy nem csak a sötétség vár.

Ha sikert arat a könyv, hamarosan készülhet a következő (Fotó: OrosCafé)

– A halál gondolatával minden ember foglalkozik. Ki többet, ki kevesebbet, de eszébe nem jut a többségnek, hogy könyvet írjon. Nálad ez hogy jött?

– Felvázolok egy történetet, leírok benne valamit, ami talán úgy van, talán nem – ezt nem tudhatjuk – de mozdul az a reménysugár, hogy van tovább azután is. Ezekből az irományokból összejött egy könyvnyi vázlat, amiből lassan kialakult a történet, kialakult, hogy miről szeretnék beszélni a szereplők által. Sokszori átírás után elkészült a könyv. A kiadás sok bajjal járt, végül magán kiadásban jelentettem meg. Szerencsére jó céget találtam, így több nagy netes oldalon (Libri, Alexandra, stb.) is megtalálható.

A könyv, az – Isteni utazás – hivatalos bemutatója még várat magára, de szerző azt mondja, hogy ami késik, az jön. Ha sikeres lesz, készül majd a következő. Attila azt mondja, kapott már pozitív visszajelzéseket, és szeretné, ha Orosházán (is) sokan elolvasnák…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.