- hirdetés -

Holtversenyben a harmadik helyen a szénási öregfiúk.

Véget ért a városi öregfiúk kispályás labdarúgó bajnokság őszi sorozata. A vírus kihatott a bajnokság lebonyolítására, a csapatok létszámára, ezért több forduló zárt kapuk mögött zajlott, de elmondhatjuk, hogy be lett fejezve az őszi idény.

A bajnokságot 21 ponttal a Mezőkovácsháza vezeti, a második helyet 15 ponttal a RETRO Orosháza foglalja el, harmadikon holtversenyben 12-12 ponttal a Liget, az AM Trans és a Nagyszénás áll. A további sorrend: 6. AKG 9 pont, 7. Törekvés 3 pont, 8. Classzikusok 0 pont.

Így a téli pihenő alatt sorozatot indítottunk, amelyben sorra vesszük a csapatokat, ki hogyan értékeli saját teljesítményét, valamint mit vár a tavaszi folytatástól. A sorozatot a helyezések alapján a Nagyszénás Öregfiúk csapatával folytatjuk. Burján Ferenc csapatvezető értékelte az őszi teljesítményt.

– Alapvető célunk a tisztes helytállás volt a bajnokság elején, de úgy gondoljuk, hogy a bajnokság félidejében ezen már túlléptünk. A tavalyi második helyünk arra kötelez, hogy legalább most is a dobogó második fokán végezzünk. Játékosállományunk erősödött, tehát bizakodásunk megalapozott. Örömteli, hogy sokan vagyunk, több olyan mérkőzés akadt, amikor nem fért bele mindenki a jegyzőkönyvbe. A csapattagok lelkesek, mindenki játszani szeretne, ez néha az összeállításban okozott némi fejtörést – kezdte az értékelést Burján Ferenc csapatvezető.

Szakmailag értékelné a fiúkat?

– Az őszi szezonban voltak sajnos gyengébb mérkőzéseink is, hadilábon álltunk a góllövéssel. Emiatt sajnos becsúszott egy-két olyan eredmény, amire nem számítottunk. Ennek ellenére bizakodóak vagyunk! Egyénileg senkit nem lehet kiemelni, viszont azokat az embereket – akik nem jutottak annyi játéklehetőséghez és ennek ellenére is aktív tagjai a csapatnak és készen állnak arra, hogy éljenek az előttük adódó lehetőségekkel – mindenképpen ki szeretném emelni.

A szénásiak célja a dobogó (Fotó: Benkő László)

Tavaszi célok?

– Tavasszal mindenképpen úgy fogunk minden mérkőzéshez odaállni, hogy meg kell nyerni minden áron. A gyengébb ellenfeleket sem szabad leírni, bárki tud meglepetést okozni, viszont az erősebb csapatok sem dőlhetnek hátra ellenünk, mert könnyen nem fogjuk megadni magunkat.

A csapatvezető elmondta, meg vannak elégedve a szervezéssel és a mérkőzések lebonyolításával. A bajnokság színvonala jó, hiszen több olyan játékos is szerepel a bajnokságban, aki régebben magasabb szinten jegyzett játékos volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.