- hirdetés -

Szokatlan meghívásnak tettünk eleget szerda délután. Egy Uniós pályázati forrásból felújított földutat adtak át rendeltetésének Gádoroson.

– A vidék fejlesztését a magyar kormány kiemelt feladatai közt tartja számon. Ezért is öröm számomra, hogy ilyen beruházások elkészülnek – fogalmazott Erdős Norbert, az Agrárminisztérium államtitkára az ünnepélyes átadáson.

„A vidékfejlesztést a kormány kiemelt feladatának tekinti” (Fotó: Horváth Bence)

A 068 helyrajzi számú földutat mintegy kilencven millió forintos költséggel újították fel. Vastag murvaréteget kapott, több mint két kilométeres szakaszon, mely a mélyebben fekvő helyeken akár ötven centiméter vastagságban is segíti a sármentes közlekedést.

– A mezőgazdasági gépek kulturált körülmények között közlekedhetnek, közelíthetik meg a szántóföldeket, tehermentesítve ezzel a nagyközség belterületi útjait. Egyfajta északi elkerülő készült el a traktorok, nagy gépek számára – emelte ki dr. Szilágyi Tibor, Gádoros polgármestere.

Erdős Norbert mellett Oravecz Nóra és dr. Szilágyi Tibor is örömét fejezte ki az átadón (Fotó: Horváth Bence)

Az ünnepélyes átadón jelen volt Oravecz Nóra, az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása elnöke. Mint elmondta, öröm számára, ha a kistérségben valamilyen beruházás valósul meg, legyen az kerékpárút Kardoskúton, teniszpálya Csorváson, vagy épp külterületi közút Gádoroson, hisz az egyes települések sikere szolgálja az egész kistérség fejlődését.

Az orosházi vállalkozások munkájával elkészült utat a nemzeti színű szalag átvágásával adták át a forgalomnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.