- hirdetés -

Jó ha van több, ezért mosható maszkokat biztosított Dávid Zoltán polgármester képviselő-társaival a piactéren.

Csütörtöktől azokon a közterületeken is kötelező a maszk viselése, ahol egyszerre sok ember tartózkodhat, ezért nehezebben valósítható meg a biztonságos távolságtartás. Az erről szóló helyi rendelet tegnap jelent meg, amelyben megtalálható, hogy pontosan melyek azok a területek Orosházán, ahol szükséges védőeszközöket hordani.

Többek között ezekről is tájékoztatta november 12-én reggel 8 órakor a helyieket Dávid Zoltán polgármester Oravecz Nóra alpolgármester és Szokolai-Olasz Mónika képviselő társaságában.

Fotó: Horváth Bence

– Egészségügyi szakértők által meghatározott protokollokat alkalmazunk Orosházán. Az volt az alapgondolat, hogy a lehető legnagyobb mértékben segítsük a járvány terjedése elleni védekezést, de túlzó lépéseket se tegyünk. Nem sok szabály van, de azokat komolyan kell venni. Nincs más lehetőségünk, mint az előírások fegyelmezett követése és az összefogás. Együtt újra sikerülni fog, kérem, vigyázzanak magukra és egymásra – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

Fotó: Horváth Bence

A városvezető azt is elmondta, hogy maszkokból jó, ha van több, ezért a lakosság tájékoztatása mellett védőeszközöket is osztottak számukra. Az önkormányzat 2500 darab mosható maszkot szerzett be, ebből 1000 darabot biztosítottak a mai napon az orosháziaknak, de a Családsegítő központon keresztül nehéz sorsú családokhoz is juttatnak el az eszközökből.

Megtudtuk, hogy a későbbiekben is terveznek hasonló akciót, ennek részleteit később hozzák nyilvánosságra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.