- hirdetés -

November elsejével újabb 20 százalékkal emelkedett az egészségügyi szakdolgozók bére. Birkás Tibor ápoló úgy látja, vannak más problémák is, melyeket meg kell oldani.

Az orosházi Birkás Tibor mindössze hat éve dolgozik ápolóként. Az egészségügyi pályára a szülői példa vezette, szívvel-lélekkel végzi munkáját.

A koronavírus-járvány elterjedése óta azonban több nehézséggel kell szembenéznie neki és sorstársainak egyaránt. Mint mondta, az egészségügyi dolgozók kezdenek kimerülni, környezetében is azt tapasztalja, hogy a járvány megviseli az embereket.

– Próbálunk minden erőnkkel helyt állni, mert sajnos egyre több kolléga esik ki a vírus miatt, és ezért is fokozottabb a tempó minden téren. Tényleg oda kell figyelni egymásra, és a saját higiénénkre is – nyilatkozta, hozzátéve, hogy a jelenlegi tilalmak sokat segítenek, de az elektív ellátást ideiglenesen korlátozni kellene.

Elmondta, nem tartják kedvezőnek az új törvénymódosítást.
– Nagyon sok családos ember van, akiket bármikor elszakíthatnak a családjuktól akár két évre is. Nem minden a pénz – zárta gondolatait Birkás Tibor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.