- hirdetés -

Vádat emeltek a büntetett előéletű békéscsabai nő ellen, aki jogosítvány nélkül közlekedett egy személygépjárművel Orosházán, majd mikor igazoltatták a testvére adatait diktálta be.

Közokirat hamisítás bűntettének kísérlete és szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és pénzbüntetés kiszabását indítványozta egy büntetett előéletű 40 éves békéscsabai nő esetében, aki testvére adatait diktálta be az őt igazoltató rendőrnek.

A nő 2020. február 29-én a délutáni órákban Orosházán egy személyautót vezetve közlekedett úgy, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett. A Szentesi úton közúti ellenőrzés alá vonták, és az eljáró rendőr a személyazonosító okmányának átadására hívta fel őt. A vádlott semmilyen személyes okmányát nem adta át, hanem azt állította, hogy a vezetői engedélyét otthon felejtette, amely kisebb közúti közkedési szabálysértés miatt a rendőrjárőr helyszíni bírság kiszabásáról kívánt intézkedni.

A terhelt adatainak szóbeli bemondása során a testvérének a személyes adatait diktálta le, aki ténylegesen rendelkezik vezetői engedéllyel, és ezen adatok kerültek volna a helyszíni bírságot kiszabó nyomtatványra, azonban az intézkedő rendőr a nyilvántartásból történő ellenőrzés során észlelte, hogy a terhelt és testvére arcképe különbözik. Az intézkedő rendőrök ezt követően elszámoltatták a nőt, aki továbbra is fenntartotta korábbi állítását, ezért felszólították a táskájának kipakolására. A nő pénztárcájából
ekkor kerültek elő a személyes iratai, amelyek igazolták a valódi személyazonosságát.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.