- hirdetés -

Az egyre növekvő fertőzésszámok miatt célszerű felkészülni a legrosszabbra. Ha kórházba kellene mennünk fontos, hogy legyen egy táskánk, amiben minden szükséges felszerelés helyet kapott.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) összeállított egy listát, melyben tételesen rögzíti, mire is lehet szükségünk kórházi tartózkodás alatt. Mint írják, két hétre és akár intenzív ellátásra is készülni kell.

Fontos, hogy úgy készítsük össze a csomagot, hogy a későbbiekben nem garantált, hogy lehetőségünk lesz külső segítséggel beszerezni a kimaradt tételeket. A MESZK ezért is javasolja olyan eszközök csomagba helyezését, melyekre először nem is gondolnánk. Ilyen tételek az evőeszközök, az olló vagy a mosogatószivacs. Ne feledkezzünk meg iratainkról sem, valamint a zárójelentéseket és a szedett gyógyszerek listáját is vigyük magunkkal. ezek alapvető fontosságúak! A tisztálkodószerekből két hétre elegendő mennyiségűt csomagoljunk!

Köntös, papucs, pizsama, alsónemű, borotva, intimbetét, WC-papír, nedves törlőkendő, fésű, körömvágó olló, szalvéta, zsebkendő, palackozott víz mind-mind szükségesek a MESZK felsorolása alapján.

A kamara felhívja a figyelmet, hogy egy kisebb sporttáska nem biztos, hogy elegendő lesz, mindenképpen 7-14 napos bent tartózkodással érdemes számolni. A részletes lista ide kattintva olvasható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.