- hirdetés -

Túl sós lett a leves vagy a pörkölt? Semmi pánik! Van megoldás!

Rántott vagy habart levesekbe kockázz nyers krumplit! Forrald fel újra az ételt, majd vedd ki a felesleges krumplit!

Keverj az elsózott levesbe nyers tojásfehérjehabot, ez ugyanis magába szívja a felesleges sót. Ha megkocsonyásodott, vedd ki azt az ételből!

Keverj össze egy kávéskanál almaecetet egy kávéskanál cukorral, és tedd kis adagonként az ételbe addig, amíg a felesleges sót nem semlegesíti.

A pörkölt túlzott sózását mérsékelheted fél késhegynyi szóbabikarbónával!

Ha megoldható, hígítsd azt vízzel, vagy egyszerűen készíts az ételből nagyobb adagot immár só nélkül.

Forrás: mindmegette.hu, cookta.hu
Kiemelt kép: blikk.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.