- hirdetés -

Kiélezett küzdelemben, nagyot küzdve kézilabdázott a Cegléd ellen az Orosházi FKSE-Linamar csapata. A végeredmény is ennek megfelelően alakult, 22-22-re végeztek, melynek köszönhetően egy ponttal gazdagodtak.

Idegenbeli mérkőzéssel folytatódott a bajnokság az Orosházi FKSE kézilabdázói számára, október 24-én Ceglédre utaztak. A házigazda eddig a zöld-sárgákhoz hasonlóan szerepelt, Dabas elleni győzelmének köszönhetően szintén két eddig megszerzett ponttal várta a találkozót.

Az orosháziak ezúttal sem teljes kerettel, összesen 12 játékossal utaztak el, így kemény küzdelemre volt kilátás. A mérkőzést a Cegléd kezdte jobban. A 4. percben 2-2 volt az állás, ezt követően azonban a házigazdák pillanatai következtek, gyorsan 5-2-re alakítva a végeredményt.

Ezt a 11. percig tartani is tudták, a viharsarki együttes azonban egy ceglédi kiállítást kihasználva a 16. percre behozta a hátrányt. Ezt követően a hazai csapat 1-2 gólos előnyöket épített ki, amit az első játékrész végéig tartani is tudott, félidőre 13-11-es hazai vezetéssel vonulhattak a felek.

Aldin Sakic négy góllal zárta a mérkőzést (Fotó: OFKSE Facebook)

A második félidőt is a Cegléd kezdte jobban, a 37. percben 18-12-re léptek el. Ezt követően viszont kettős emberelőnybe került az Orosháza, a 43. percig két gólt faragva 20-16-ra zárkóztak fel. A lendület ezt követően megmaradt, olyannyira, hogy a 47. percben már döntetlen volt az állás.

Innentől kezdve végig szoros, fej-fej melletti volt az eredmény, ami az 54. percre 22-22-re módosult. Az utolsó hat percben már nem született gól, az orosházi csapat így döntetlennel, egy pontot szerezve zárta ceglédi vendégjátékát.

– Küzdelmes mérkőzés volt, mínusz hatról jöttünk vissza a jó védéseknek és a könnyű góloknak köszönhetően. A végén megijedtünk attól, hogy akár nyerhetünk is, ezért nem tudtunk élni a lehetőséggel – értékelt a mérkőzés után Ratko Djurkovic vezetőedző.

CEGLÉDI KKSE–OROSHÁZI FKSE-LINAMAR 22–22  (13–11) 
V:   Hargitai, Markó
OROSHÁZA:    ÖZMUSUL – PÁSZTOR M.    4,    Peskov, TÓTH K.   5,   Döme  3, Lele  3,   Usal 1. Csere:  SAKIC 4, Bella 2,    Kiss A.   Edző:   Ratko Djurkovics
Az ellenfél legjobb dobói: Pásztor Á.  5 (2), Spekhardt 4, Németh B.    4
Kiállítások:   12, ill. 8 perc
Hétméteresek:    3/2, ill. 1/0

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.