Egy jó buli közben nehéz nemet mondani a „Még egy kör?” kérdésre. Aztán másnap az ember már mindig okosabb, és tudja, a kevesebb több lett volna, de már késő. Úgyhogy hoztunk néhány tippet másnaposság ellen.
- hirdetés -

Szögezzük le, hogy már buli közben is tehetünk a kisebb és kevésbé fájó macskajajért. Ha ugyanis minden kör alkohol után megiszunk egy pohár vizet, akkor megakadályozzuk, hogy túlzottan dehidratáltak legyünk. Ha ezt elfelejtenénk parti közben, még lefekvés előtt valamelyest pótolhatjuk.

A méz gyorsítja az alkohol feldolgozását. A mézzel megkent pirítós vagy egy mézes-banános turmix rendbe teheti a vércukorszintünket. Vagy még jobb a mézzel csurgatott zabpehely, ugyanis a zabpehely semlegesíti a gyomorban lévő savakat.

Jöhet a C-vitamin, ami semlegesíti az italozás következtében keletkezett szabad gyököket, és segíti a májat a méregtelenítésben.

Ne vegyünk be paracetamol hatóanyagú fájdalomcsillapítót! Próbálkozzunk inkább magnézium pezsgőtablettával!

A legjobb, amit tehetünk, ha pihenünk, mégpedig sötétben. Ezt egy állatkísérlet is bizonyítja. Az alkohollal beinjekciózott egerek egyik részét normális nappali és éjszakai körülmények között hagyták regenerálódni, a másik részét pedig folyamatos sötétségnek tették ki 24 órán át. Az első csoport tagjainak húsz órába telt visszaállni a normális szintre, míg a sötétben hagyott egereknek mindez röpke nyolc órába telt.

Még több praktikus tanácsot talál, ha ide kattint.

Forrás: mindmegette.hu, femina.hu

Kiemelt kép: borsonline.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.