- hirdetés -

A hatékonyságnövelést és a munkaerőpiacon való könnyebb elhelyezkedést erősíti a Nyitok Program, mellyel kapcsolatban október 15-én a Petőfi Művelődési Központban tartottak műhelymunka rendezvényt.

Már több, mint három éve várja a helyi és környékbeli tanulni és fejlődni vágyókat a Nyitok orosházi központja. A Petőfi Művelődési Központban ennek apropóján október 15-én egy műhelymunka rendezvény helyszínét biztosították, ahol röviden bemutatták az érdeklődőknek a program működését.

Ez egy Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen megvalósított konzorciumban történik, ami a munkaerőpiaci kompetenciákat a fókuszba állítva ingyenes képzési lehetőségekkel segíti a magyar felnőttek mindennapi boldogulását. Ennek keretében rövid ciklusú, 20 órás tanulási programok elvégzésére nyílik lehetőség, melyek azonnal felhasználhatók és versenyképességet is biztosítanak.

Műhelymunka rendezvényen ismertették a program célját (Fotó: Kovács Lajos)

Kiderült, országosan több, mint 50 helyszínen biztosítanak ilyen lehetőségeket, ami európai szinten is elismert felnőttképzési infrastruktúrának számít. Korcsoport szempontjából a 16 és 64 év közötti személyeknek hirdetik meg a lehetőségeket. Az érdeklődők tanulhatnak angolul, németül vagy akár oroszul is, emellett képezhetik is magukat informatika területén, kiskereskedelmi, logisztikai, gépipari vagy turisztikai munkaterületet érinti kompetenciaméréseken is részt vehetnek. A hagyományos iskolarendszertől eltérő módon történnek a képzések.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is részt vett a rendezvényen, ahol elismerően szólt a program működéséről.
– A Nyitok Program egy jó lehetőség, segítségnyújtást jelent a mindennapokra. Mindenkit szeretnék arra biztatni, hogy használja ezt ki. Akik itt voltak, már megtapasztalhatták, hogy hasznos, innovatív tudáshoz lehet jutni – tette hozzá.

Juhász József az Orosházi Nyitok Tanulási Központ tanácsadója ismertette az elmúlt időszak eredményeit (Fotó: Kovács Lajos)

Ezt követően Lepár Sarolta, a képzési szakértő helyettese néhány általános információval egészítette ki az addig elhangzottakat, majd Juhász József az Orosházi Nyitok Tanulási Központ tanácsadója ismertette az elmúlt időszak eredményeit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.